Microsoft Teams meeting gemist? Deze nieuwe feature is je redding!

Apps Mark Hofman 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij een kleine tegenvaller genaamd COVID-19 hebben de meeste van ons de binnenkant van een kantoorpand al tijden niet meer gezien. Meetings zijn daardoor ook ontzettend veel veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Wat dat betreft zijn diensten als Microsoft Teams je redding.

Niet alleen op de momenten waarop je de daadwerkelijke meeting hebt, maar ook zeker op momenten wanneer je er eentje gemist hebt. Althans, sinds de nieuwe functionaliteit er is dan. Die zorgt er namelijk voor dat jij je geen enkele zorgen meer hoeft te maken.

Microsoft Teams feature voor gemiste afspraken

Microsoft Teams is aan de ene kant een ontzettende uitkomst voor het thuiswerken, maar levert anderzijds ook weer wat nieuwe problemen op. Waar vergaderingen normaal gesproken al flink wat van je vragen qua concentratie, lijkt het via dit soort diensten nog lastiger te zijn om je aandacht erbij te houden. Zeker wanneer je meerdere vergaderingen in een week hebt.

Wat dat betreft is de nieuwe Live Transcription functie, die uitgerold wordt voor Microsoft Teams, een uitkomst. Met behulp van AI noteert het platform alles wat er gezegd wordt, zodat je dit na afloop nog terug kunt lezen. Niet alleen handig vanwege het feit dat je snel weer up-to-date bent, maar ook zeker vanwege het feit dat genoteerd wordt wie wat precies zegt.

Microsoft Teams screen
De nieuwe feature in actie (Afbeelding: Microsoft)

Op die manier is het dus helemaal niet zo erg meer wanneer je een vergadering mist. Of wanneer je te laat bent of je aandacht halverwege verliest natuurlijk. Het enige wat er vanuit de kant van de mens moet gebeuren is het inschakelen van de functionaliteit. Dat kan de beheerder van het gesprek doen door de functionaliteit Live Transcription in te schakelen.

Hoe zit het met privacy?

Het is natuurlijk ontzettend handig en fijn dat Microsoft Teams automatisch bijhoudt wat er gezegd wordt tijdens een vergadering. Maar anderzijds snappen we dat dit op gebied van privacy best wel wat zorgen op kan leveren. Het algoritme luistert natuurlijk het hele gesprek mee en de vraag is dan ook wat er precies met deze gegevens gebeurt.

Microsoft Teams: zo verander je makkelijk de achtergrond van je video

Ten eerste wordt je als deelnemer van een gesprek gewaarschuwd wanneer een vergadering opgenomen wordt. Het is dan vervolgens aan jou om ervoor te kiezen of jij hieraan mee wilt doen of niet. Daarnaast is het goed om te weten dat de tekst wel opgeslagen wordt, zodat jij het na afloop ook kunt downloaden, maar dat niemand binnen Microsoft ook daadwerkelijk toegang heeft tot die tekst. Hoe veilig dat precies is, daar moeten we ons in verdiepen. Maar de keuze is in ieder geval aan jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen