Plants vs Zombies: Battle for Neighborville is een vermakelijke titel

Games Jelle van Es 26 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Ooit begon de Plants vs Zombies-reeks als een vermakelijke strategische game op de smartphone. Daarbij moest je je tuin vol zetten met planten, die op hun beurt afrekenden met de zombies die er op af kwamen. En toen bedacht iemand dat de game omgezet moest worden naar een third-person shooter. Plants vs Zombies: Battle for Neighborville is daarbij alweer het derde deel die dit doet.

Mocht de naam Plants vs Zombies: Battle for Neighborville je bekend voorkomen, dan snap ik dat. Twee jaar geleden kwam hij al uit. Deze Nintendo Switch-versie komt als de Complete Ediiton op de markt en dit zijn daarbij de punten die de game interessant maken.

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville Review

1. Samen de single-player beleven

Hoewel de multiplayer het meest interessant is in Plants vs Zombies: Battle for Neighborville, is het goed om te weten dat er ook een behoorlijke uitgebreide singleplayer-campagne in de game zit. Deze is ideaal om de game te leren kennen en de missies die je voorgeschoteld krijgt zijn niet al te lang. En dat past eigenlijk wel heel erg goed bij de Nintendo Switch, die ik toch nog altijd gebruik als mijn tussen-door-console. Het mooie daarbij is dat je het ook samen kan gaan spelen in splitscreen.

2. Alle DLC voor Plants vs Zombies: Battle for Neighborville

Zoals gezegd komt Plants vs Zombies: Battle for Neighborville op de Nintendo Switch uit als een Complete Edition. Dat betekent dat je gelijk aan de slag kunt gaan met alle DLC die na de release van de game voor de titel is uitgebracht. Op die manier is de toch al goed gevulde game nog net wat rijker geworden en kun je er heel wat uren mee doorbrengen.

3. Toegankelijk

Wanneer ik Plants vs Zombies: Battle for Neighborville speel, snap ik eigenlijk niet waarom de game niet gelijk voor de Nintendo Switch is uitgebracht. Het huwelijk tussen de game en de spelcomputer is namelijk perfect. De Switch bedient over het algemeen toch een ietwat jongere doelgroep. En door het comic-sausje dat over de game zit, is de game toegankelijk voor iedereen. Ik zie liever niet dat mijn zoon headshots maakt in Call of Duty, maar een zombie op vrolijke wijze afmaken wanneer je een plant bestuurt, daar heb ik geen probleem mee. En ondanks dat er redelijk wat strategie in de game zit, waarbij je goed moet nadenken wat voor tactiek je met welk personage moet gebruiken. Maar na wat oefenen, heb je dat ook wel door.

Je komt er makkelijk in (Afbeelding: Electronic Arts)

4. Technisch in orde

Daarnaast helpt het dat Plants vs Zombies: Battle for Neighborville op technisch gebied behoorlijk goed werkt. Het ziet er een tikkie minder strak uit in vergelijking met de standaard spelcomputer, maar gelukkig is de framerate stabiel en hoog gehouden. En dat is wel zo handig op een spelcomputer. Op die manier kun je dus zonder problemen van de game genieten.

Loopt goed (Afbeelding: Electronic Arts)

5. Mosterd na de maaltijd

Ondanks dat Plants vs Zombies: Battle for Neighborville op veel punten redelijk tot goed scoort, is het wel zo dat de game echt als mosterd na de maaltijd komt. De versie voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc kwam namelijk al eind 2019 uit. Wat dat betreft had ik telkens tijdens het spelen het gevoel dat ik te maken had met een oude game. Daar staat gelukkig wel een redelijk vriendelijk prijskaartje tegenover, maar het had fijner geweest wanneer de game een jaar eerder op de markt was gekomen.

Had eerder mogen komen (Afbeelding: Electronic Arts)

De game is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch Lite met Animal Crossing met veel korting te koop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen