Xiaomi ziet interessante ontwikkelingen en richt pijlen op Tesla en Polestar

Elektrische auto's Wesley Akkerman 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi is vooral bekend als smartphonemaker en producent van handige gadgets. De volgende stap is mogelijk een elektrische auto, althans als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Die elektrische auto’s worden mogelijk aangeboden onder het eigen merk. Eerder maakte het Chinese bedrijf ook al een elektrische step.

Dat schrijft Reuters. De redactie heeft daar drie bronnen over gesproken, die aangegeven hebben anoniem te willen blijven. De bronnen claimen bekend te zijn met de plannen van Xiaomi. Reuters staat hoog aangeschreven als journalistiek medium, dus er zal ergens een kern van waarheid in zitten.

Elektrische auto van Xiaomi

Xiaomi is een merk dat we in Nederland voornamelijk kennen als smartphonefabrikant. Ook maak het bedrijf toffe gadgets, zoals een elektrische step. Daarnaast wordt er ook gekeken naar oplossingen voor bijvoorbeeld draadloos opladen. Maar de elektrische auto zou een geheel nieuwe tak van sport zijn.

Het is de bedoeling dat die auto’s onder het eigen merk uitgebracht worden. Er wordt dus geen dochtermerk opgezet, waarschijnlijk om te kunnen leunen op de inmiddels verworven naamsbekendheid. Ook zou het zo zijn dat de elektrische voertuigen meteen in massaproductie genomen worden.

Xiaomi pakt het ‘opladerprobleem’ veel beter aan dan Apple en Samsung (maar…)

Voor de productie van de elektrische auto’s werkt het bedrijf naar verluidt samen met Great Wall Motor. De samenwerking met dit bedrijf moet volgens Reuters volgende week aangekondigd worden. Dat betekent dat we dus niet lang hoeven te wachten op een eventuele bevestiging, mocht dit gerucht kloppen.

Great Wall Motor

Great Wall Motor is de grootste autofabrikant van China. De naam wordt ook wel eens afgekort tot GW of GWM. De autofabrikant is verantwoordelijk voor verschillende SUV’s, CUV’s en pick-up-trucks en is gevestigd in Baoding in de provincie Hebei in China.

Elon Musk brengt indrukwekkendste Tesla-feature naar meer gebruikers

Het bedrijf brengt auto’s uit onder vier merknamen, namelijk Haval, WEY, Great Wall Pick-up en ORA. Verder is het zo dat GWM al een samenwerking heeft met onder meer BMW. De joint venture die beide bedrijven samen opgezet hebben, heet Spotlight Automotive Limited.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen