Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Elektrische auto's 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk brengt indrukwekkendste Tesla-feature naar meer gebruikers

Tesla-topman Elon Musk gaat de Full Self-Driving bèta voor Tesla-auto’s flink uitbreiden. De groep wordt namelijk in één klap verdubbeld. En daar blijft het niet bij, want een volgende update zou het aantal deelnemers van die bèta zelfs kunnen vertienvoudigen. Daardoor kunnen heel veel mensen de gloednieuwe software zelf op de weg testen.

De oprichter van het merk voor slimme auto’s merkt wel op dat je nog altijd voorzichtig moet zijn wanneer je de weg opgaat met de nieuwe functionaliteit. Maar Musk benadrukt ook dat de software een stuk volwassener is. De downloadknop verschijnt in de komende dagen op een groot aantal Tesla-schermen.

Elon Musk brengt FSD naar meer gebruikers

Tesla bracht Full Self-Driving, afgekort tot FSD, in oktober naar een groep mensen in het Early Access-programma. Destijds zei Elon Musk nog dat het uitbrengen van de update met grote zorg en voorzichtigheid gedaan wordt. Je moet sowieso altijd je handen op het stuur houden met de functionaliteit aan.

Ook wanneer de auto helemaal zelfstandig rijdt moet je namelijk op elk moment de controle kunnen overnemen. Musk laat verder weten dat er vorige maand zo’n duizend auto’s meededen in de bèta. En die auto’s hebben genoeg data opgeleverd waardoor FSD al voor een deel verbeterd kon worden, schrijft Elektrek.

Meedoen met FSD

De beschikbaarheid van de bèta van FSD verschilt per regio, laat Elon Musk weten op zijn eigen Twitteraccount. Het uitbrengen van de update heeft te maken met richtlijnen die opgesteld zijn door regelgevende organen binnen een regio en Tesla’s eigen ontwikkelings- en testteams.

Audi onthult Porsche-aangedreven E-tron GT en laat Tesla beven

Andrej Karpathy, bij Tesla verantwoordelijk voor de kunstmatige intelligentie, tweette afgelopen zaterdag dat iedereen met interesse in de bèta een mail moet sturen naar [email protected]. Dat e-mailadres wordt gebruikt voor het coördineren van het speciale programma. Dus mocht je ook willen genieten van deze Tesla-feature, stuur dan snel een mail naar Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elon Musk

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!