Netflix maakt releasedatum en trailer bekend van docu Snelle

Films & Series Jeroen Kraak 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rapper Snelle krijgt een eigen documentaire op Netflix. De streamingdienst laat nu de trailer zien en geeft de releasedatum prijs.

Snelle: Zonder jas naar buiten komt eraan. De documentaire laat het leven zien van de bekende Nederlandse rapper. Het is de eerste Nederlandse documentaire met een eigen docu op Netflix.

Snelle op Netflix

We zien steeds vaker documentaires van bekende artiesten op streamingdiensten. Zo hebben we Billie Eilish en Bruce Springsteen op Apple TV+, Britney Spears op Hulu en Justin Timberlake op Netflix. Nu mag ook Snelle zichzelf aan het rijtje toevoegen met zijn documentaire op Netflix.

In de nieuwe documentaire zien we hoe Snelle in korte tijd de harten van zijn fans weet te veroveren. In het begin is hij de underdog, maar in korte tijd weet hij duizenden fans voor zich te winnen en een van de grootste artiesten in Nederland te worden. Daarmee wordt zijn jongensdroom werkelijkheid. Hij inspireert met zijn songs de hedendaagse jeugd.

6 serie- en filmtips die je nu absoluut moet zien op Netflix

Familie en vrienden vertellen

In de docu op Netflix zien we naast Snelle ook zijn directe familie en vrienden aan het woord. Ook zijn er collega-artiesten die vertellen over de rapper. Zo zien we onder andere Maan, Suzan & Freek, Glen Faria, Jebroer en Paul de Munnik.

Mix tussen fictie en reality

Snelle: Zonder jas naar buiten wordt door Netflix een hybride documentaire genoemd. Hiermee speelt de maker met de grens tussen fictie en een normale documentaire. De film heeft dan ook een regisseur die normaal fictie-films maakt. Zo was Anne de Clerq eerder verantwoordelijk voor Soof 3 en Jack bestelt een broertje.

“De documentaire laat zien dat je scènes kan regisseren terwijl je toch ook een documentaire maakt. Deze vertelvorm sluit bovendien goed aan bij hoe de doelgroep van de film graag wordt aangesproken: reality maar goed verteld,” vertelt uitvoerend producent Rachel van Bommel.

Snelle: Zonder Jas naar buiten is vanaf 16 april te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen