Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy duikt op

Game-uitgevers zijn er dol op om bestaande games opnieuw uit te geven. Soms doen ze dat in de vorm van een remake, zoals bij Final Fantasy VII Remake het geval was. Een andere keer is het een remaster, met iets betere beelden. En dan heb je nog een compilatiepakket, waartoe Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy lijkt te behoren.

Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy is officieel nog niet aangekondigd, maar verscheen afgelopen weekend al op de Microsoft Store. Daar is hij inmiddels verwijderd, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat we hem definitief mogen verwelkomen.

Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy komt er aan

Het ziet er naar uit dat de Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy een trilogie wordt van de laatste drie games. Het zijn games die het verhaal van Lara Croft in haar jonge jaren vertellen. Vanuit die positie zien we haar uitgroeien tot de versie die we in de latere games kennen. Het zijn drie games die nog altijd zeer de moeite waard zijn en als collectie dus goed te ervaren is.

Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy
De Definitive Survivor Trilogy (Afbeelding: Microsoft)

Heel erg lang zouden we niet hoeven te wachten op de Definitive Survivor Trilogy. De game zou volgens de website al op 18 maart verschijnen. De trilogie bestaat daarbij uit de games Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider en Shadow of the Tomb Raider. Alle titels zijn voorzien van alle DLC die er sinds de lancering voor is uitgegeven, zodat je echt het complete pakket voorgeschoteld krijgt. Maar buiten dat, lijkt het er op dat er niks extra’s in zit. Dat betekent dus dat er geen extra verbeteringen in zitten, zoals een hogere resolutie wanneer je hem op de Xbox Series X zou gaan spelen.

Reeks bestaat 25 jaar

De uitgave van de Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy zou goed passen in het 25-jarige bestaan van de reeks dit jaar. Normaal gesproken zou dat voor de uitgever een reden zijn om een klein feestje te vieren, maar door de huidige pandemie is dat niet mogelijk. Wel werd eerder al bekend dat er wordt gewerkt aan een nieuw deel in de reeks.

Toekomstige Tomb Raider wordt mix tussen klassieke en moderne game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy duikt op
Sluiten