Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De OnePlus 9 verschijnt op deze datum, krijgt indrukwekkend camerasysteem

OnePlus trapt de nieuwe week af met goed nieuws. Het Chinese bedrijf kondigt vandaag niet alleen een nieuwe samenwerking aan voor verbeterde camerasystemen, maar laat ook weten wanneer de nieuwe OnePlus 9-serie het daglicht zal zien.

In de afgelopen weken zijn we voorzien van veel verschillende informatie over de aankomende smartphones en wisten we onder andere al dat ze voorzien zouden zijn van betere camerasystemen. Alleen krijgt dat beeld vandaag, via officiële weg, ook iets meer vorm. OnePlus slaat de handen ineen met het bedrijf Hasselblad.

OnePlus 9 verschijnt over twee weken

Het grootste nieuws van vandaag is toch wel dat de OnePlus 9-serie eraan komt. Iets dat we door middel van veel geruchten en lekken natuurlijk al redelijk doorhadden, maar vandaag pas officieel wordt. Op dinsdag 23 maart zullen de nieuwe smartphones, die middels een livestream worden onthuld, het daglicht zien. Vanaf dat moment weten we bijvoorbeeld niet alleen wat ze daadwerkelijk te bieden hebben, maar ook hoeveel ze gaan kosten en wanneer ze ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

Zoals gezegd zijn er de laatste tijd veel geruchten en lekken geweest. Mochten deze kloppen dan hebben we al een aardig beeld van de smartphones. Zo zal de nieuwe OnePlus 9 Pro voorzien zijn van een 120Hz beeldscherm (1440p), 5G-ondersteuning, 45W snelladen en reverse wireless charging. Daarbij wordt er ook een indrukwekkend camerasysteem verwacht die veel positieve wijzigingen met zich mee zal brengen. Iets dat te danken is aan de samenwerking met Hasselblad. Een samenwerking die vandaag door middel van een persbericht bekendgemaakt wordt.

Wat maakt het camerasysteem bijzonder?

De OnePlus 9-serie zal voorzien zijn van Hasselblad Camera for Mobile systemen. Dat betekent dat OnePlus de ontwikkeling van het camerasysteem, waar het de afgelopen paar jaar toch een beetje mee heeft zitten worstelen, voor een deel uit handen heeft gegeven. OnePlus benomet zelf dat het zijn premium hardware en snelle software combineert met de expertise en esthetiek van Hasselblad. Het resultaat hiervan is een camerasysteem met onder andere een Sony IMX-789 sensor met 12-bit RAW ondersteuning. Een functionaliteit waar de Samsung Galaxy S21 Ultra en de iPhone 12 Pro Max bijvoorbeeld ook over beschikken.

iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra: de ultieme smartphone-test

Door de toevoeging van de sensor en de RAW-ondersteuning zijn foto’s op papier 64 keer kleurrijker, dynamischer en levendiger dan voorheen. Iets dat de praktijk uiteraard nog uit moet wijzen, maar de kwaliteiten van de S21 Ultra en 12 Pro Max laten het voordeel in ieder geval al zien. Vooral de mogelijkheden die fotografen uiteindelijk hebben op het gebied van nabewerking is een erg goede toevoeging. Hasselblad zorgt er overigens ook voor dat de OnePlus 9-serie in de mogelijkheid is om video’s op te nemen in een 4K resolutie met 120fps en een 8K resolutie met 30 fps.

Zoals gezegd klinkt het allemaal veelbelovend, maar de praktijk moet nog uitwijzen hoe goed het daadwerkelijk is. Voor we die test kunnen doen is het overigens eerst nog even afwachten op de lancering. De OnePlus 9-serie ziet op 23 maart het daglicht en jij kunt de livestream gewoon volgen. Vanaf 15:00 uur check je de stream logischerwijs op onze website of via de site van OnePlus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De OnePlus 9 verschijnt op deze datum, krijgt indrukwekkend camerasysteem
Sluiten