Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook de Xbox Series X-controller heeft te maken met kuren

De moderne spelcomputer biedt weer vele voordelen ten op zichte van de oude variant. Maar met al het nieuwe, komen er vaak ook kinderziektes. Deze keer hebben we te maken met de Xbox Series X-controller die wat problemen kent.

Daarmee volgt de Xbox Series X-controller de Joy-Con-controller van de Nintendo Switch en de DualSense-controller van de PlayStation 5 op. Ook die controllers hebben te maken met verschillende problemen.

Xbox Series X-controller heeft problemen

Hoe groot het probleem is met de Xbox Series X-controller, dat is op dit moment nog niet duidelijk. Maar Microsoft voelde zich wel geroepen om er iets over te zeggen. Het zou gaan om controllers waarbij gebruikers aangeven dat er niks gedaan wordt wanneer knoppen worden ingedrukt. Dat is dus iets anders dan de problemen met de analoge sticks die bij de Switch en de PlayStation 5 spelen. Microsoft heeft aangegeven te gaan kijken naar het probleem en hopen met een oplossing te komen. Wanneer het een kleien productiefout is geweest, dan komt het bedrijf er goed mee weg. Maar als het een onderliggend probleem is, dan krijg je te maken garanties van consumenten en terugroep acties. Dit is wat het bedrijf er over te zeggen had:

De achterkant (Afbeelding: Microsoft)

De Xbox Series X-controller is overigens niet heel erg anders dan de controller die je op de Xbox One hebt, dus wat dat betreft zou het wel vreemd zijn als er onderliggende problemen zijn. Het verschil zit hem een betere vorm van vibratie, wat extra grip en de toevoeging van een extra knop om je beelden met de rest van de wereld te delen.

Oude controllers werken ook

Mocht je dit soort problemen gaan ondervinden, dan is het goed om te weten dat de oude Xbox One-controllers ook gewoon werken op de Xbox Series X. Je mist dan eigenlijk geen functies, zoals je wel zou missen op de PlayStation 5, aangezien de DualSense-controller wel echt anders is.

Hands-on met de DualSense-controller: PS5 next-gen gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!