Communiceren in Among Us is nu net wat makkelijker geworden

Games Jelle van Es 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Among Us is zonder twijfel één van de grootste gamehits uit 2020. Met name op de momenten dat we in een lockdown zaten, was het heerlijk om als Imposter onschuldige crewmates om te leggen. Die laatste groep moest dan weer door overleg proberen jou er uit te stemmen.

En dat overleg ging in Among Us niet altijd even goed. Sommige spelers maken alleen gebruik van audiochat, terwijl anderen liever dingen opschrijven. Maar soms kan het allemaal wat bondiger. Wat dat betreft is de nieuwste toevoeging in de game een welkome variant.

Quick Chat optie in Among Us

Met de nieuwste update heeft de ontwikkelaar van Among Us een zogenaamde quick chat optie in de game gebracht. Het is een soort van wiel met allemaal keuzes. Op die manier kun je net wat makkelijker en sneller je punt maken. Bovendien kan dit er voor zorgen dat er in de chat minder gescholden wordt. Want jonge kinderen vinden Among Us op een iPad vaak zeer interessant. Maar als je dan als ouder ziet wat voor smerig gescheld er plaats vindt, dan pak je de tablet snel af. Met deze optie en de mogelijkheid om andere vormen van chat uit te schakelen is het allemaal net iets veiliger en duidelijker.

Among Us
Het nieuwe chatsysteem (Afbeelding: InnerSloth)

Tegelijkertijd kun je minder gedetailleerd zijn. Als je als Crewmate ziet hoe een Imposter voor je neus iemand omlegt, dan is het nu niet meer mogelijk om dat in geuren en kleuren aan de rest te vertellen. Daarbij is het overigens de vraag of je daar verstandig aan doet. Meestal is de klikker degeen die als eerste er uit vliegt in Among Us. Dus wat dat betreft zou deze optie net wat veiliger zijn.

Er blijft aan gewerkt worden

Daarnaast laat de ontwikkelaar via Twitter weten dat er gewerkt wordt aan de volgende grote update en dat daar binnenkort informatie over naar buiten komt. De game is nu speelbaar op de pc, Nintendo Switch en mobiele platformen. Later dit jaar komt de game ook op de Xbox-platformen.

Among Us downloaden voor de Nintendo Switch? Zo doe je dat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen