Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 12 feb 2021

Elon Musk heeft wilde plannen: ‘volgende Tesla Roadster moet zweven!’

Elon Musk heeft wilde plannen voor de Roadster, de meest imposante Tesla tot nu toe. Een paar jaar geleden deelde de eindbaas al plannen voor een SpaceX package met raketten en nu wilt hij niet nieuwe model laten zweven.

Tijdens een podcast met Joe Rogan maakt Elon Musk de plannen voor de nieuwe Roadster bekend. En dat doet hij uiteraard geheel in eigen stijl.

Elon Musk heeft wilde plannen voor Tesla

Volgens Elon Musk zelf is er een team engineers druk bezig om ervoor te zorgen dat de nieuwe Tesla Roadster, die in 2022 moet verschijnen, kan zweven. ‘Zonder mensen, je weet wel, dood te maken’, zegt hij in de podcast. Het idee om de nieuwe Roadster te laten zweven komt bij Elon Musk zelf vandaan. Al stelt de CEO van Tesla wel grenzen. ‘Hij moet niet te hoog zweven’, zo maakt hij duidelijk.

“Misschien kunnen we hem een meter boven de grond laten zweven. Als het dan fout gaat dan sloop je de suspensie van de auto, maar sterf je zelf niet.”

De eerst wens om een SpaceX editie van de auto te lanceren is overigens ook nog steeds aanwezig. Al heeft hij de afgelopen jaren wel goed na kunnen denken hoe hij deze raketten zo indrukwekkend mogelijk in de auto zou kunnen verwerken.

“De nummerplat draait, James Bond-stijl, naar beneden. Vervolgens komt er een stuwraket tevoorschijn die je drie ton aan stuwkracht geeft”

Een Tesla Roadster met stuwraketten hoeven we niet snel te verwachten op de weg. Ook al zou de technologie het toelaten is Elon Musk van mening dat je dit niet op de weg zet. Al laat het wel zien dat Tesla op alle fronten de grenzen probeert op te zoeken. Zijn we over een paar jaar voorzien van een auto die ook daadwerkelijk kan vliegen? Het klinkt bizar, maar met deze man aan het roer zou het ons heel weinig verbazen.

Reageer op artikel:
Elon Musk heeft wilde plannen: ‘volgende Tesla Roadster moet zweven!’
Sluiten