Dit zijn de mooiste momenten uit La Casa de Papel

Films & Series Jeroen Kraak 13 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

La Casa de Papel is een van de populairste series op Netflix. Maar wat maakt de serie zo goed? Wij zetten de mooiste moment op een rijtje.

La Casa de Papel is eigenlijk de eerste Netflix Original met een andere voertaal dan Engels dat zo’n enorme hit is. De serie weet veel kijkers dan ook te boeien door het goede verhaal en de prachtige karakters die erin zitten.

Vier seizoenen La Casa de Papel

Inmiddels zitten er vier seizoenen van La Casa de Papel op en is het wachten op het vijfde en laatste seizoen. De afgelopen jaren heeft de serie dan ook voor veel mooie momenten gezorgd die elke fan bijblijft. Wij zetten ze speciaal voor je op een rij om het wachten na seizoen vijf iets makkelijker te maken. Heb je de serie nog niet gezien? Dan raden we je aan om dit artikel over te slaan, want er zitten nog wel wat spoilers in.

Berlijn

Berlijn is een van de mooiste karakters in La Casa de Papel. Hij is de ultieme bad guy, maar ook eentje die je snel gaat waarderen. Het is een geniale gek met een klein hartje. Mede door zijn ideeën konden de overvallen worden uitgevoerd en werd aan alles gedacht. Hij was dan ook niet voor niets de grootste vertrouweling van de professor.

Een prachtig moment is het huwelijk van Berlijn. Tijdens een flashback bij de tweede overval zien we hoe de relatie tussen hem en de professor in elkaar zit. Hij blijkt getrouwd te zijn in het klooster waar het plan voor de overval op de Spaanse bank is gepland. Tijdens het huwelijk zingt hij Ti Amo en dat ziet er prachtig uit.

De band tussen Berlijn en de professor komt vaker terug in La Casa de Papel. Wat te denken van de nacht voorafgaand aan de overval op de Spaanse munt. De twee zitten aan een tafel en zingen samen het inmiddels befaamde Bella Ciao, toch wel de soundtrack van de serie. Het gevoel in dit moment is een voorbeeld van een van de grote sterktes van de serie.

Nairobi

Van een van de mooiste momenten uit de serie gaan we naar een van de ontroerende tellen. Een goede serie durft haar hoofdpersonages dood te laten gaan. Maar als seriemaker heb je pas echt ballen als je het meest geliefde personage laat sterven. Dat deden de makers met Nairobi. De smaakmaakster uit de groep overleeft het niet als kijker voel je dat helemaal. Tevens is dat fragment van de dood in seizoen drie het moment dat alles verandert.

Als niet veel later haar lichaam in de kist naar buiten wordt gedragen met de juiste muziek zorgt het voor een enorm kippenvelmoment en wellicht een kleine traan.

Tokyo

Als we het over Nairobi hebben, kan Tokyo natuurlijk niet ontbreken. Stiekem wil elke man wel een Tokyo naast zich. Een vrouw die doet waar ze zin in heeft en zich nergens wat van aantrekt. Principes en eerlijkheid zijn belangrijk voor haar, maar ze kan tegelijkertijd de meest memorabele stunts uithalen. Tegelijk betekende haar terugkomst ook het einde van Moskou. Verdriet en geluk zitten hierbij zo dicht bij elkaar in La Casa de Papel.

Denver

Van Tokyo gaan we naar Denver. De lach van deze jongen is een bijzondere die regelmatig terugkomt. Dankzij het onderstaande fragment blijft deze de aankomende tijd toch weer in je hoofd hangen.

Arturo

Natuurlijk moeten we het ook even hebben over Arturo in La Casa de Papel. De held op sokken aan wie de meeste kijkers een enorme hekel hebben. Ook dat is weer prachtig door de makers gedaan. Ze zorgen ervoor dat het slachtoffer meer gehaat wordt dan de de daders van de overval. Dat Arturo in onderstaand moment zowel letterlijk als figuurlijk op zijn bek gaat, zorgde dan ook voor veel fans voor voldoening.

De grote cliffhanger van La Casa de Papel

Laten we de lijst afsluiten met het meest spannende moment van het vierde seizoen: het einde. Netflix laat ons lang wachten op het laatste seizoen van La Casa de Papel. En dat nog wel met een enorme cliffhanger. De persoon die ooit het meest gehaat werd is nu de grote heldin. Maar helaas verloopt niet alles volgens het plan van de professor, want wie staat er nu achter hem? Juist!

Zoals gezegd weten we niet wanneer het laatste seizoen van La Casa de Papel online komt. Daarna hoef je overigens niet in een zwart gat te vallen, want er komt een Koreaanse remake op Netflix. Al zien we dat overigens nog niet echt voor ons.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!