Xiaomi laat smartphones op afstand opladen met Mi Air Charge

Smartphones Mark Hofman 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi steekt het draadloos opladen van een smartphone volledig in een nieuw jasje. Het bedrijf zorgt er namelijk voor dat je binnenkort je telefoon niet meer op een charging pad hoeft te leggen of aan een magneet hoeft te hangen.

In een persbericht maakt het Chinese bedrijf de komst van Mi Air Charge bekend. Het is een technologie waarmee jij je smartphone op afstand op kunt laden!

Xiaomi Mi Air Charge: opladen op afstand!

De technologie is op dit moment nog volop in ontwikkeling en dat is te zien ook. Het romantische beeld van een stekker in het stopcontact steken en overal in huis je smartphone opladen kunnen we nog even wegstoppen. Xiaomi introduceert de Mi Air Charge technologie waarbij je een laadstation ter grootte van een bijzettafeltje in de woonkamer hebt staan. Dit station maakt verbinding met je smartphone en zorgt ervoor dat deze wordt opgeladen met een vermogen van 5W. Geheel draadloos, dus!

Xiaomi smartphones draadloos laden
Geheel draadloos opladen (Afbeelding: Xiaomi)

Op dit moment is het met de technologie alleen mogelijk om smartphones op te laden. Daar wil Xiaomi overigens wel verandering in brengen. Het Chinese bedrijf verwacht dat het in de toekomst ook mogelijk is om smartwatches en tablets op te laden. We verwachten daarbij ook dat het laadstation in de loop der jaren slinkt en dat het laadvermogen omhoog gaat. Het einddoel is dat al onze apparaten in huis van stroom kunnen worden voorzien, zonder dat er ook maar één stekker in het stopcontact hoeft. Behalve die ene stekker van het laadstation dan, natuurlijk!

Xiaomi laat weten dat het laadstation met 144 antennes millimetergolven uitzendt en aankomende smartphones, dankzij 14 kleine gebundelde antennes, dit signaal op kunnen pikken. Wanneer de technologie precies op de markt komt is nog niet bekend. Wel laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat consumenten er in 2021 in ieder geval nog niet mee aan de haal kunnen gaan.

Xiaomi Smartphones draadloos laden
Laadstation maakt verbinding met smartphone (Afbeelding: Xiaomi)

Motorola doet ook mee

Xiaomi is niet de enige partij die bezig is met deze technologie. Motorola, dat onderdeel is van Lenovo, komt namelijk ook met een soortgelijke oplossing. Dat is het bericht dat Lenovo General Manager Checn Jin op Weibo naar buiten brengt. We zien op dit moment er geweinig informatie verschijnen over de oplossing, al weten we wel dat je bij de Motorola-variant een meter binnen het laadstation moet blijven. Daarbij is het ook om het opladen te stoppen door je hand op de sensor van de smartphone te leggen.

Op dit moment is de technologie van Xiaomi de meest interessante van de twee, maar dat maakt in principe niet heel veel uit. Smartphones zijn anno 2021 zo goed als volledig doorontwikkeld met de batterij als enige grote verbeterpunt. Wat betreft accuduur valt er bijvoorbeeld nog veel te winnen en ook op het gebied van opladen kunnen er aardig wat stappen genomen worden. Iets waar Xiaomi en Motorola hun steentje duidelijk aan bijdragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen