Google Chrome voor Android nog beter geworden dankzij nieuwe toevoeging

Apps Wesley Akkerman 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Chrome-browser op Android heeft een handige functie gekregen die helpt bij het realiseren en behouden van het overzicht. Je kunt voortaan namelijk tabgroepen aanmaken op je smartphone, net zoals dat kan in de browser die je waarschijnlijk ook op je computer gebruikt.

De manier waarop je Google Chrome gebruikt op Android verandert daardoor aanzienlijk. Voortaan krijg je namelijk een overzicht van tabgroepen te zien, van waarschijnlijk maximaal zes tabs. Wil je er meer zien, dan moet je naar beneden scrollen. De hoeveel tabs die je ziet is afhankelijk van de grote van je display, dus het kan zijn dat je er minder ziet.

Google Chrome wordt overzichtelijker

Voorheen was het zo dat tabs bijna het volledige scherm in gebruik namen en dat je moest scrollen om de andere geopende pagina’s te zien. Dat is nu in veel situaties dus niet meer het geval. Boven de tabs van geopende webpagina’s zie je nog altijd de naam staan, evenals het kruisje waarmee je die pagina sluit. Links bovenin staat een plusicoon, waarmee je nieuwe pagina’s opent.

Chrome-tabbladen op Android
Chrome-tabbladen op Android (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Maak kennis met tabgroepen

Verder is het zo dat Google Chrome op Android nu anders omgaat met tabbladen in de incognitomodus. Die stonden namelijk eerst rechts, net buiten beeld. Maar voortaan hebben ze hun eigen sectie binnen de app gekregen. Boven de tabbladen vind je het bekende ventje. Tap daarop en je kunt in het geheim verder kijken.

Tabgroepen maken werkt heel simpel. Je opent meerdere tabbladen en gaat dan naar je overzicht. Vervolgens pak je een webpagina op en sleep je hem naar een andere pagina toe. Doe je dit correct, dan wordt de groep automatisch aangemaakt. Je kunt een groep ook aanmaken vanuit het overflowmenu, bovenin. Onderop verschijnt er overigens ook een switcher, waarmee je snel tussen pagina’s wisselt.

Chrome-tabbladen op Android
Chrome-tabbladen op Android (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Toch niet handig?

Mocht je de nieuwe opties toch niet zo chill vinden, geen nood. Je kunt teruggaan naar de oude situatie. Ga daarvoor naar deze pagina binnen de browser (of kopieer de volgende tekst): chrome://flags/#enable-tab-grid-layout. De punt neem je niet mee. Nu verschijnt er een optie in beeld, met daaronder de knop Default. Tap daarop en selecteer Disabled.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen