Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 23 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Android: de 5 beste applicaties die je op dit moment kunt gebruiken

Een Android smartphone heeft zelf al ontelbaar veel handige functies maar met de juiste apps maak je zo’n smartphone nóg functioneler. De Play Store staat bomvol met ijzersterke applicaties die zelfs van een simpele smartphone een handige alleskunner maken.

Het is moeilijk om te zeggen welke Android-apps de beste zijn. Daarvoor zijn het er te veel. Hieronder doen we toch ons best om vijf goede apps uit te lichten die zeker niet op je smartphone mogen ontbreken.

Hulpje op zak: Google Assistant

Niet iedereen is fan van het ‘internet of things‘ en spraakassistenten. Toch valt het niet te ontkennen dat deze laatste soms zeker wel handig is. Download Google’s eigen persoonlijke assistent op je Android-toestel en geef wat van je dagelijkse stress uit handen. Google’s Alexa is er namelijk altijd voor je. Oké, het is misschien wat teveel gevraagd om Alexa je van al je stress te verlichten, maar ze maakt een aantal dingen wel makkelijker en sneller voor je. Het is een handsfree hulpje. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van een route, weersinformatie, het aan- en uitschakelen van slimme lampen thuis en meer.

Google Assistant
Hey Google (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

De betere Twitter app: Fenix 2 for Twitter

Waarom zou je de originele Twitter-app downloaden als er ook een betere versie beschikbaar is? De Play Store staat vol met verschillende Twitter apps. De meesten zijn prima maar één app springt er uit: Fenix 2 for Twitter.

Deze app is voornamelijk handig voor de fervente Twitter-gebruikers onder ons. Zo biedt hij ondersteuning voor meerdere accounts en is het ‘thuisscherm’ volledig te personaliseren. Fenix 2 for Twitter is voornamelijk zo’n fijne app door zijn gebruiksvriendelijkheid en soepele interface.

Fenix twitter Android app
Fenix 2 for Twitter (Afbeelding: Play Store)

Een Android browser voor meer privacy: Brave Privacy Browser

Op je Android smartphone kies je zelf welke browser je gebruikt. Waarom zou je niet kiezen voor de browser die jouw online privacy en -veiligheid het meest serieus neemt? De to go to browser voor extra online privacy en -veiligheid is Brave Privacy Browser. Een groot voordeel aan deze app en browser is zijn sterke Adblocker. Die blokkeert de meeste advertenties en pop-ups zonder dat de browser inlevert op snelheid.

brave browser Android app
Brave Privacy Browser (Afbeelding: Play Store)

Film en bewerk video’s als een pro: FiLMiC Pro

De kwaliteit van de camera’s in de meeste Android smartphones is briljant. Zeker wanneer je een redelijk nieuw high-end toestel hebt. Met zo’n smartphone kun je video’s opnemen die er heel professioneel uitzien. De app FiLMiC Pro helpt je om die video’s nog professioneler te maken met de juiste editing. De toolbox in deze app om je video’s te bewerken is groot. En dat gewoon vanaf je Android smartphone.

Filmic Pro app Play Store
FiLMiC Pro (Afbeelding: Play Store)

Een goede wachtwoord manager voor op je Android toestel: LastPass Password Manager

Heb jij nog een lijstje met wachtwoorden in je notities op je smartphone staan? Download dan nu een goede wachtwoord manager, en snel een beetje. Je wachtwoorden in je notities op je telefoon bewaren is namelijk alles behalve verstandig. Dat was het in 2017 al niet, laat staan in 2021.

Dat gezegd hebbende raden we je LastPass Password Manager aan. Deze app is zowel op je Android toestel te gebruiken als op je andere apparaten. Een voordeel van LastPass is dat je ervoor kunt kiezen om alleen een gratis account te gebruiken en niet te kiezen extra’s (in een premium account) als je dat niet wilt.

LastPass Android app
LastPass Password Manager (Afbeelding: LastPass)

Heb je nog wat vrije MB’s over op je smartphone? Check dan ook deze 5 gratis Android-apps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!