Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

YouTube gaat Twitch achterna en brengt gewilde functionaliteit uit

YouTube is begonnen met het testen van een functie die we al een tijdje kennen van livestreamingplatform Twitch: het kunnen maken van clips. Het is de bedoeling dat zowel contentcreators als ingelogde gebruikers die clips kunnen maken voor het nageslacht.

Dat blijkt uit informatie die Google onlangs gedeeld heeft. Clips zijn korte, opgenomen video’s die ergens tussen de vijf en zestig seconden duren. Kijkers op Twitch gebruiken de functionaliteit vaak voor het moment waarop iemand iets heel vets of juist iets heel doms doet, zodat daar later nog eens een keer van genoten kan worden.

Clips maken op YouTube

YouTube gaat dezelfde functies dus ook aanbieden. De feature is nu te gebruiken voor iedereen achter een desktop of voor de mensen met een Android-smartphone. Gebruik je een iPhone of iPad? Dan moet je nog even wachten totdat je aan de beurt bent.

Youtube Google
Het videoplatform (Afbeelding: ANP/Rob Engelaar)

Het heeft wel een flinke tijd geduurd voordat YouTube de functionaliteit aanbiedt. Twitch lanceerde de clips namelijk al in 2016 en sindsdien wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt. Vooralsnog wordt de feature alleen uitgerold naar een kleine groep testers, die samen met Google vorm kunnen geven aan de implementatie ervan. Contentmakers moeten dan wel feedback leveren aan Google.

Zo simpel is het

De clips kunnen straks gehaald worden uit geüploade video’s en livestreams. Vervolgens kunnen die beelden gedeeld worden via socialmediaplatformen. Er zitten wel beperkingen aan de functie. Zo kunnen er geen clips gemaakt worden uit video’s die bedoeld zijn voor kinderen, livestreams zonder videorecording, livestreams die langer dan acht uur duren en livestreams die net in première gegaan zijn.

Wanneer je straks een clip wil maken, dan doe je dat door op het knopje te drukken dat onder de videospeler staat. Vervolgens kun je een deel van de video selecteren en geef je die beelden een nieuwe titel. Daarna verschijnt de knop voor het delen van de clip, zodat je hem via je eigen socials kunt verspreiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!