Google Stadia komt met State Share: verder spelen waar een ander gebleven is

Games Wesley Akkerman 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Stadia introduceert State Share. Dat is een cloudfunctie waarmee je een opslagpunt binnen een game deelt met anderen. Je kunt dit vergelijken met save states die je tegenkomt in emulators en compacte spelcomputers, zoals de NES en SNES Mini. De eerste games die de functie ondersteunen zijn Hitman, Hitman 2 en Hitman 3.

Vriend en vijand van Google Stadia zijn het er over eens dat de gamestreamingdienst momenteel niet alles haalt uit het feit dat het een clouddienst is. Daardoor komen we vaak dezelfde vraag tegen; waarom zou ik game x spelen op Stadia, terwijl ik dat ook op m’n pc of console kan doen?

De laatste maanden introduceert Google steeds meer functies om Stadia aantrekkelijk te maken voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft. Zo is er bijvoorbeeld de functie Crowd Choice, waarmee kijkers van streamers invloed kunnen uitoefenen op wat een streamer doet. En nu is er ook de State Share, een nog interessantere optie.

Google Stadia State Share
Google Stadia State Share (Afbeelding: Google)

State Share op Google Stadia

Met State Share leg je een game op een specifiek moment vast. Je slaat van alles op: de ingestelde moeilijkheidsgraad, de missie die je doet en de uitrusting die je bij je hebt. Op het moment dat je zo’n state deelt met iemand anders, dan kan diegene beginnen op het punt waar jij gestopt bent. Dat geldt dus ook voor de items die je in het spel gebruikt; ze spelen het spel zoals jij speelde op dat moment.

De eerste games die deze functie ondersteunen (het is geen standaardfunctie die beschikbaar is in elke Google Stadia-game, helaas), zijn Hitman, Hitman 2 en Hitman 3 (die op 20 januari verschijnt). Voor die games gelden de bovenstaande instellingen. Maar je kunt ook andere dingen bedenken die tof zijn om te doen. Zo kunnen competitieve spelers elkaar uitdagen binnen een specifiek level, met specifieke items en andere voorwaarden — zonder dat ze van alles hoeven in te stellen.

Het enige wat je moet doen om toegang te krijgen tot zo’n game state, is op de link te klikken die iemand anders – de maker van de State Share – voor je aangemaakt heeft. De voorwaarde is wel dat je eigenaar moet zijn van zo’n game; je kunt dus niet zomaar iets spelen, zonder dat spel gekocht of geclaimd te hebben. In 2021 verschijnen er nog meer titels die State Share ondersteunen, maar welke titels dat zijn is niet bekend.

Over claimen gesproken: je kunt nu ook Hitman en Hitman 2 claimen als Stadia Pro-abonnee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen