[PREVIEW] Hitman 3: Oude liefde roest niet, maar wel meer van hetzelfde

Games Jelle van Es 8 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

De Hitman-reeks gaat veel langer mee dan de nummer drie die je in de titel ziet. Een paar jaar geleden besloot de Deense ontwikkelaar IO Interactive dat men geen inspiratie meer had voor verschillende subtitels. Dus werd in Hitman-reeks voorzien van een reboot met de game Hitman. Nadat het vervolg in 2018 kwam, kunnen we begin 2021 aan de slag met Hitman 3.

In Hitman 3 ga je andermaal aan de slag met Agent 47. ‘s Werelds meest gevaarlijke huurmoordenaar neemt het op tegen een organisatie genaamd Providence. Deze hebben in het verleden het niet zo slimme idee gehad om het op te nemen tegen 47. Samen met Diana Burnwood die de missies uitzet en zijn oude vriend Lucas Grey is het tijd om in de wereld op verschillende locaties doelen uit te schakelen. De game komt binnenkort uit en ik had onlangs de kans om alvast een paar missies in de game te ontdekken. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Vele mogelijkheden

In de preview-versie van Hitman 3 heb ik twee levels kunnen spelen. De eerste, Dubai, was vooral een introductie-missie en kun je redelijk snel afhebben. De tweede, Dartmoor, neemt je mee naar een groot landhuis in Engeland en geeft al meer ruimte. Wat beide levels wel al hebben, is dat er meerdere manieren zijn om je doel te behalen. Er is een verhaalmissie die je het beste als eerste kunt volgen. Vanuit die positie leer je het level kennen en ontdek je dat je het bij een volgende playthrough net even anders kan gaan spelen. Op die manier is dit een game die je lang zoet houdt.

Hitman 3
In Dubai (Afbeelding: IO Interactive)

Gameplay blijft leuk

En de gameplay die Hitman 3 daarbij je voorschotelt is tof. Het is een game waarbij je een combinatie tussen stealth- en puzzel-elementen krijgt. Je bent goed aan het kijken hoe een bepaalde locatie in elkaar zit en hoe de security het doelwit bewaakt. Vervolgens zoek je naar gaten in die verdediging en wurm je je daar door heen. De grootste voldoening die je daarbij uiteindelijk kunt halen is om jouw doelwit uit te schakelen zonder dat iemand dat door heeft en je stilletjes de locatie verlaat. Maar soms wil je ook gewoon even losgaan en gebruik je hier en daar grof geweld om je doel te behalen.

Sneaky aan het werk (Afbeelding: IO Interactive)

Missies opnieuw spelen

Met dit alles is Hitman 3 de ideale game om missies meer dan eens te spelen. De locaties kun je daarbij beïnvloeden. Er zijn namelijk diverse shortcuts in de maps verwerkt. Wanneer je die activeert, kun je bij de volgende speelbeurt een route nemen die in eerste instantie niet beschikbaar was. Denk daarbij aan een soort brandtrap die je activeert, waardoor je bij de volgende speelsessie via die trap op een bepaalde plek komt.

Een hoge replaywaarde (Afbeelding: IO Interactive)

Oude locaties inladen

Mocht je straks Hitman 3 in huis halen al in het bezit zijn van de twee andere game in de reeks, dan kun je de locaties uit die oude games inladen in de nieuwe titel. Op die manier kun je dus heel wat locaties in de game verkennen en waarschijnlijk ook experiencepunten scoren in het nieuwe deel door de oude levels te spelen. Op die manier kun je dus dingen vrijspelen in dit nieuwe deel door oude content te spelen.

Hitman 2
Hitman 2 dus straks in het derde deel (Afbeelding: IO Interactive)

Wel meer van hetzelfde

Hoe tof ik het vond om aan de slag te gaan met Hitman 3, kan ik niet anders stellen dat het ook wel wat meer van hetzelfde is. Zeker wanneer je Hitman 2 hebt gespeeld, is er qua gameplay niet heel erg veel anders. Je bent nog altijd bezig met de zoektocht naar het juiste outfit om op een bepaalde plek te komen zonder dat je wordt tegengehouden. En het is nog altijd belangrijk om op zoek te gaan naar verschillende voorwerpen om daarmee op plekken te komen. Het zijn toffe elementen, maar echt vernieuwing is er niet. Sterker nog, met het weghalen van de multiplayer lijkt het er zelfs op dat er minder mogelijkheden in de game zijn. Zodoende is het echt een game die het moet hebben van zijn replaywaarde in de missies.

Wel wat herkenbaar (Afbeelding: IO Interactive)

Heel erg lang hoef je niet meer te wachten op Hitman 3. De game staat namelijk gepland voor 20 januari en is dan beschikbaar op elk beschikbaar platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen