Samsung Galaxy Buds Pro krijgen nu al update voor betere prestaties

Gadgets Wesley Akkerman 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft nu al een update uitgebracht voor de Samsung Galaxy Buds Pro. Die oordoppen zijn eind vorige week onthuld door het bedrijf en krijgen dus, nog voordat ze uitkomen, doorgevoerde verbeteringen. De beschikbare firmware-update moet de performance verbeteren van de draadloze oortjes.

De eerste firmware-update voor de Samsung Galaxy Buds Pro heeft versienummer R190XXU0AUA1 meegekregen en is 2,2MB groot. Toekomstige eigenaars van de draadloze oordoppen kunnen voortaan het geluidsbalans per oordop aanpassen.

Dit is een functie die met name interessant is voor mensen met een gehoorbeperking, in welke vorm dan ook. Merk je dat je met je ene oor net wat minder hoort dan met het andere oor, dan kun je op deze oordoppen dus gewoon nog naar je muziek luisteren. Daarnaast worden er algemene stabiliteitsupdates voor het apparaat doorgevoerd, zodat je hopelijk niet tegen problemen aanloopt wanneer je het setje oordoppen later deze maand in huis haalt.

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Buds Pro (Afbeelding: Samsung)

Update voor Samsung Galaxy Buds Pro

Mocht je een fervent Bixby-gebruiker zijn (we kunnen het ons niet voorstellen, maar willen je niet overslaan), dan is het goed om te weten de reactiesnelheid van de stemassistent eveneens verbeterd is. Wanneer je Bixby aanspreekt via de Samsung Galaxy Buds Pro, dan ontwaakt de persoonlijke assistent snel uit z’n slaap.

De Galaxy Buds Pro beschikken over actieve ruisonderdrukking en een ipx7-certificaat, waardoor ze tegen water kunnen. Mocht je ze kwijtraken, geen probleem. Want met ondersteuning voor SmartThings Find heb je ze zo teruggevonden, ook wanneer het bluetoothbereik niet meer toereikend is. SmartThings is het smarthomeplatform van Samsung, waar meerdere, slimme functies aan gekoppeld worden.

Daarnaast is het zo dat de Buds Pro automatisch kunt maken met Samsung-apparaten in huis, zoals een smartphone of tablet. Die functie is vergelijkbaar met wat Apple aanbiedt voor AirPods-eigenaars, wanneer ze een iPhone of iPad gebruiken.

De oordoppen zijn vanaf nu beschikbaar als pre-order. Het setje oordoppen is officieel vanaf 29 januari te koop, in de kleuren Phantom Black, Phantom Silver en Phantom Violet, voor een adviesprijs van 229 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen