WANT Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt ondanks alarmerende berichten

Tech Robert Kroes 9 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het alweer lunchtijd op de Europese financiële markten. Voor ons een mooi moment om de laatste stand van de prijs voor Bitcoin en top 25 cryptomunten op te maken. Daarnaast bespreken we een oorzaak voor opleving van de Bitcoin prijs en staan we stil bij enige alarmerende berichten over de toekomst van crypto.

Zoals altijd beginnen we met de actuele prijs van Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, weekendstemming op de cryptobeurzen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 49.103,64 ($ 58.479,78) en dat is 3,31% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze lunchupdate van eergisteren.

Naast de Bitcoin geeft de hele cryptomarkt een positief beeld. We zien op dit moment geen rode cijfers en zelfs enkele stijgingen in dubbele cijfers. Filecoin (FILE), dat eerder een fikse correctie moest incasseren herstelt sterk met een dagresultaat van 13,33%. Je kunt op de site van Tradeincrypto.com zelf 24 uur per dag, dus ook in het weekend, alle cryptoprijzen live bekijken.

Bitcoin stijgt door nieuwe kapitaalinjectie institutionele beleggers

Na de correctie en de daling van de Bitcoin prijs die we gisteren zagen zit de vaart weer goed in de koers van de grootste cryptomunt. Dit hebben we vooral te danken aan een kapitaalinjectie van een institutionele belegger. Vooral het feit dat deze niet, zoals gebruikelijk, uit Amerika komt maar uit China zorgt ervoor dat beleggers potentieel zien. Het was namelijk het bedrijf achter de uit Hong-Kong afkomstige app Meitu (voor fotobewerking) die bekend maakte dat zij nog eens 10 miljoen dollar in Bitcoin investeren. Daarmee komt het totaalbezit van dit bedrijf op $ 100 miljoen aan Bitcoin.

In een statement gaf het bedrijf aan dat zij vooral investeren wegens de mogelijkheden die Bitcoin kan bieden. Ook de functie van inflatiebescherming wordt genoemd. Uiteraard is het afwachten of dit voorbeeld navolging krijgt, maar vooralsnog zijn beleggers enthousiast.

Pieter Thiel en Matt Greenspan zijn minder enthousiast

Naast dit goede nieuws zien we ook minder enthousiaste berichten. Zo is de Amerikaanse miljardair Pieter Thiel ten aanval getrokken tegen de Bitcoin. Hij voorziet dat China de Bitcoin kan gebruiken als wapen om de koers van de dollar te verzwakken. Dit standpunt baart nogal opzien. Enerzijds omdat Pieter Thiel tot voor kort bekend stond als supporter van Bitcoin en anderzijds omdat China juist laat zien dat zij de Bitcoin niet omarmt. Analisten nemen zijn recente waarschuwing dan ook met een korreltje zout.

Zij hechten vooralsnog meer waarde aan de recente analyse van Matt Greenspan. Hij analyseerde de stappen die de SEC op 29 maart aankondigde tegen het Amerikaanse platform LBRY. Dit content platform werkt met credit tokens die zij te koop aanbiedt.

De klacht van de SEC is dat zij hiermee securities in omloop brengt zonder de regelgeving voor securities in acht te nemen. Greenspan geeft aan dat dit in zijn ogen een gevaarlijke redenatie is voor de ontwikkeling van de crypto-industrie in Amerika. Door achteraf te toetsen dwarsboomt de SEC volgens hem innovatie. Ook kan een uitspraak ten nadele van het platform volgens hem gevolgen hebben voor alle cryptomunten die in Amerika te koop zijn. Zijn analyse lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen