Jelle van Es
Jelle van Es Smart Home 9 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Sneller internet in huis? De Netgear Orbi is je beste vriend!

Onlangs kon je op deze website de review lezen van de Netgear Orbi RBK353 router. Dat is het instapmodel in de Orbi-reeks. Daarmee heb je overal in huis stabiel internet en het is in veel gevallen snel genoeg. Toch kan het irritant zijn als je een flinke update wil downloaden via de PlayStation 5 of een volledige game wil binnenhalen, terwijl iemand anders beneden een 4K-film bekijkt via Netflix. Wat dat betreft is het dan wellicht verstandiger om voor de Netgear Orbi RBK753 te gaan, die ook gebruik maakt van een mesh-netwerk en Wifi 6.

Voor een groot gedeelte werkt de Netgear Orbi RBK753 hetzelfde als zijn goedkopere broertje. Het verschil zit hem echt in de snelheid. Het Triband systeem haalt een gecombineerde snelheid van 3000 Mbps, waardoor je echt heel snel kunt downloaden wanneer je dichtbij de router of de satelliet zit. En zelfs wanneer je op een beetje afstand bent, merk je dat het nog steeds erg snel gaat. Omdat je in het systeem zoals ik het heb getest naast de router ook nog twee satellieten hebt, heb je een groot oppervlakte dat je voorziet van snel en stabiel internet. Deze review is wellicht een beetje een herhaling van zetten, maar ik vind het wel belangrijk om dit product los te bespreken, zodat je echt een goed beeld hebt van wat deze setup te bieden heeft.

Netgear Orbi RBK753 router review

1. Makkelijk te installeren

Ik ben niet echt een liefhebber van gedoe met routers installeren. Gelukkig werkt de Netgear Orbi RBK753 met een zeer handige app, waarbij je stap voor stap alles makkelijk installeert. Door de router te veranderen naar dezelfde naam en wachtwoord als mijn andere router, had ik binnen een minuut of tien alles klaar staan en konden mijn kinderen op hun iPads gewoon gehoor geven aan hun Youtube-verslaving zonder dat er iets handmatig aangepast moest worden. Daarnaast laat de app ook goed zien met welke satelliet je op welk moment verbinding hebt.

2. Snelheden zijn echt heel erg nice

Eén van de grote voordelen die de Netgear Orbi RBK753 met zich meebrengt, zijn de prestaties. Je wilt namelijk gewoon niet wachten totdat er bepaalde downloads klaar zijn. Nou, daar hoef je je met deze setup niet druk opmaken. Als ik hem door mijn speedtest gooi, dan heb ik op de kabel zo’n 250 Mb/s aan download en 25 MB/s aan upload. Op Wifi op mijn MacBook haal ik eigenlijk dezelfde snelheden. En zelfs op mijn iPhone 12 met Wifi 6 zijn de snelheden op dit niveau. Streamen, gamen en downloaden is zodoende echt een klein feest.

Dit haalt lekkere snelheden (Afbeelding: Netgear)

3. Satellieten hebben luxe uitstraling

Om een goede verbinding te hebben, is het wel zaak dat je de Netgear Orbi RBK753 satellieten de ruimte geeft. Je plaatst ze dus in het zicht. Gelukkig is dat geen probleem, want de routers hebben een luxe uitstraling. Ze mogen dus echt gezien worden, waardoor jij gewoon kunt focussen op de optimale verbinding, in plaats van dat je het hoeft weg te moffelen in een kastje.

Netgear Orbi RBK753 router
Ze mogen gezien worden (Afbeelding: Netgear)

4. Overal stabiel internet met deze router

Het grote voordeel dat de Netgear Orbi RBK753 router heeft, is dat je dus verzekerd bent van overal stabiel internet in huis. Dat komt dus door de twee extra satellieten die je erbij krijgt. Het basisstaton zet je bij je modem. Vervolgens plaats je de satellieten op de plekken waar je verbinding net iets minder wordt. Deze boosten dan het signaal. Als jij dan jouw apparaat hebt, dan maakt die automatisch verbinding met de satelliet die het dichtst er bij zit. Zeker wanneer ik met mijn iPad naar bed gaat, dan streamt hij op zolder gewoon als een malle en knal ik door mijn series heen. En op mijn gamekamer is het heerlijk werken met mijn MacBook.

Geen gedoe meer (Afbeelding: Netgear)

5. Geen goedkope oplossing

De Netgear Orbi RBK753 is echt een product waarmee je de oplossing voor eventuele internetproblemen in huis haalt. Met deze setup weet je gewoon dat je overal goed en stabiel internet hebt. Geen gedoe meer met routers die je moet resetten of plekken in het huis waar de verbinding wegvalt. Ook is het geen enkel probleem wanneer meerdere mensen in het huis een beroep doen op het internet. Maar goedkoop is deze oplossing niet. Je moet er even voor in de buidel tasten. Dan ben je vervolgens wel jaren verlost van gedoe en ben je zeker met Wifi 6 klaar voor de toekomst.

Netgear Orbi RBK753 router
Prijzig (Afbeelding: Netgear)

Mocht je de Netgear Orbi RBK753 router willen scoren, dan kun je hier terecht. Liever een oplossing die iets goedkoper is? Lees dan hier onze review van de RBK353.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!