Elektrische fiets met luxe uitstraling: de QWIC Premium Q

Elektrische fietsen Jelle van Es 9 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Op het gebied van de elektrische fiets zijn de keuzes vandaag de dag reuze. Wanneer je niet al te veel budget hebt, dan kun je tussen de 1200 en 2000 euro al een nette e-bike scoren. Maar dan heb je wel vaak met wat beperkingen te maken. Denk daarbij aan de afstand die je er mee kunt afleggen of de kracht die de e-bike levert. Wanneer je gewoon een goede variant wilt hebben zonder dat je jezelf beperkingen oplegt, dan is de QWIC Premium Q een uitstekende keuze.

Zoals de naam al laat weten, is de QWIC Premium Q echt een premium model van het Nederlandse bedrijf dat inmiddels al 15 jaar op de markt opereert en heel wat mooie fietsen in de voorraad hebt staan. In het verleden hebben we al eens een ander model getest en met het mooie weer dat voor de deur staat, ging ik met dit model aan de slag. Dit zijn daarbij de punten die zijn opgevallen.

QWIC Premium Q elektrische fiets review

1. Een luxe gevoel

Vanaf het moment dat de QWIC Premium Q werd afgeleverd, was ik er gelijk blij mee. De variant die ik heb getest heeft echt een flink luxe uitstraling. In mijn geval kwam dat door de combinatie tussen de Asphalt Black-kleur en de diverse leren elementen in het zadel en bij het stuur. Ook het lusje waarmee je de batterij van de fietst verwijdert straalt luxe uit. Wanneer je met deze elektrische fiets rondfiets, dan ben je echt een eyecatcher.

QWIC Premium Q elektrische fiets
Het is echt een plaatje (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

2. De batterij is prachtig verwerkt

Bijkomend voordeel is dat de batterij in de QWIC Premium Q elektrische fiets prachtig in het frame is weggewerkt. Je ziet wel dat de batterij aan de voorkant van het frame zit, maar het is zeker niet lomp te noemen. Daarnaast is het fijn dat je de fiets gewoon kunt opladen terwijl de batterij er nog in zit. Dus mocht je stroom in de schuur hebben, dan kun je hem opladen zonder dat je de batterij hoeft te verwijderen.

QWIC Premium Q elektrische fiets
Batterij zit netjes in het frame (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

3. Stil en krachtig

Naast dat je niet echt aan de buitenkant ziet dat de QWIC Premium Q een elektrische fiets is omdat de batterij netjes is weggewerkt, hoor je hem eigenlijk ook nauwelijks. Ik heb op e-bikes gereden die best wel luid waren wanneer de motor flink aan het werk was. Of de ketting een beetje doortikte wanneer je je benen even stilhoudt. Maar daar heb je met dit model geen last van. De riemaandrijving van de fiets zorgt ervoor dat er niks ratelt terwijl je rondfietst. Maar ook de motor is opvallend stil. Terwijl het hij behoorlijk krachtig is. Met de 90 Nm middenmotor vlieg je zo weg wanneer je bij een stoplicht weg wilt rijden. En als je dan moet stoppen, dan is dat geen probleem. De hydraulische schijfremmen zorgen er voor dat je binnen no-time stil staat. Met al deze elementen is dit echt een zeer fijne fiets om mee rond te rijden.

Een krachtige motor (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

4. Flinke batterij

Standaard wordt de QWIC Premium Q geleverd met een 522 Wh accu. Deze kun je voor een meerprijs upgraden naar een 756 Wh accu. In de laagste stand moet je met de kleinste batterij een afstand tussen de 90 en 120 kilometer kunnen afleggen. Op de hoogste stand haal je tussen de 40 en 65 kilometer. Ik merkte echter weinig verschil tussen stand 3 en 4, dus wellicht dat je hem gewoon op standje 3 zet en daarmee rond fietst. Enkel wanneer je echt veel wind tegen hebt of een heuvel oprijdt, gebruik je stand 4. Daarmee haal je dus heel wat kilometers uit je batterij.

QWIC Premium Q
Voor al je fietstochtjes (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

5. Een mooie Charging Station voor de QWIC Premium Q elektrische fiets

En als dan na een fietsrit thuiskomt en de batterij weer van stroom wil voorzien, dan is het goed om te weten dat de fiets geleverd wordt met een Charging Station. Deze accessoire past perfect bij de eerdergenoemde luxe uitstraling van de QWIC Premium Q. Je plaatst de batterij netjes in de houder en dat ziet er gewoon een stuk beter uit dan wanneer je een batterij ergens op de grond hebt liggen. Daarnaast zorgt deze accessoire er ook voor dat de batterij van de elektrische fiets snel wordt opgeladen. In 2,5 uur is de 525 Wh-batterij voor 95 procent opgeladen.

Het oplaadstation (Afbeelding: QWIC)

Tel hier de mogelijkheid bij op dat je via het GPS kunt zien waar je fiets zich bevindt (handig tegen diefstal), de fijne veringen die er in zitten en een lekker zittend zadel en je hebt echt een premium elektrische fiets in de vorm van de QWIC Premium Q. Het enige nadeel wat de fiets heeft, is dat hij met zijn 25 kilo wat zwaar aanvoelt. Dit is qua hoeveelheid redelijk standaard, maar tijdens het fietsen voelde ik dat gewicht wel. Een scherpe bocht maken is met dit model verre van verstandig. Wil je meer lezen over de fiets? Bezoek dan hier de website van QWIC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen