Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Android-gebruikers moeten opletten voor gevaarlijke gratis Netflix-app

Netflix is zonder twijfel de moeder van alle streamingdiensten en voorziet inmiddels ruim 203 miljoen mensen wereldwijd van heerlijke content. Voor een klein bedrag van €8,99 krijg je al toegang tot de streamingdienst. Een bedrag dat voor een flink aantal Android-gebruikers nog steeds te hoog lijkt te zijn.

De app FlixOnLine belooft gebruikers namelijk twee maanden gratis toegang tot de populaire streamingdienst. Iets waar veel gebruikers, zonder goed naar de app te kijken, toch voor zijn gevallen. Zoals je misschien al vermoedde kwamen deze mensen thuis van een zeer koude kermis.

Android-gebruikers moeten gratis Netflix-app direct verwijderen

De app FlixOnLine is vandaag door Google uit de Play Store gehaald. Dat doet het bedrijf uiteraard niet zomaar, want de app zat vol met malware. Het lokte gebruikers met twee maanden gratis toegang tot Netflix, maar zadelde ze vervolgens op met een grote bak ellende. Toch zijn er veel mensen die zijn gevallen voor de deal. Google heeft de applicatie uit de Play Store gehaald, maar is niet in staat om deze ook direct van smartphones af te halen. Wanneer jij dus FlixOnLine binnen hebt gehaald is het belangrijk om de app zo snel mogelijk te verwijderen.

Netflix Android
De gevaarlijke app (Afbeelding: Checkpoint)

Mensen die FlixOnLine hebben binnengehaald, en geopend hebben, zullen de kleine lettertjes hoogstwaarschijnlijk niet gelezen hebben. Er wordt namelijk een verzoek gedaan om toegang te krijgen tot al je notificaties, zodat de ontwikkelaars achter de app ieder bericht dat binnenkomt mee kunnen lezen. Maar het stopt daar niet. Android-smartphones kunnen via deze weg op de Niet Storen-stand gezet worden of er kan zelfs gereageerd worden op de berichten die via WhatsApp binnenkomen.

WhatsApp maakt einde aan grootste belemmering tussen iOS en Android!

Je geeft als het ware dus de controle over je smartphone uit handen en legt je gegevens op straat. Hoogtijd om de app dus compleet te verwijderen!

Verander je wachtwoorden!

Wie de app heeft gedownload, en de voorwaarden heeft geaccepteerd, moet de app dus zo snel mogelijk van zijn Android-smartphone verwijderen. Maar hou er wel rekening mee dat de ontwikkelaars achter FlixOnLine hoogstwaarschijnlijk al toegang hebben tot gevoelige gegevens. Dus stop daar niet! Het is in dat geval ook aan te raden om je wachtwoorden te veranderen.

Daarbij willen we je ook zeker meegeven dat je, voornamelijk in de Google Play Store, niet iedere app zomaar moet vertrouwen met al je gegevens. Gebruik een handige tool als Google Play Protect om er zeker van te zijn dat apps veilig zijn. Hierdoor worden ze voor de installatie namelijk gecontroleerd op potentiële gevaren. En wil je echt graag naar de content van Netflix kijken, betaal er dan gewoon voor! Dat is wel zo netjes, natuurlijk ;)

Het meeste uit je Netflix account halen? In deze video leggen we je uit hoe je dat doet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!