Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp maakt einde aan grootste belemmering tussen iOS en Android!

WhatsApp is, ondanks al het gedoe van de laatste maanden, nog steeds een van de populairste applicaties van de hele markt. Daarom is het dus des te bizarder dat we anno 2021 nog steeds niet onze gesprekken van iOS mee kunnen nemen naar Android en andersom.

Na al die jaren lijkt het bedrijf zelf dit overigens ook eindelijk in te zien. WABetaInfo, de betrouwbaarste bron op het gebied van WhatsApp, laat weten dat een toekomstige update het irritante probleem eindelijk op gaat lossen!

WhatsApp Web stilletjes voorzien van één van de beste functionaliteiten

WhatsApp fixt belemmering iOS en Android

WABetaInfo komt vandaag met meer informatie over de veelbesproken Multi-Device ondersteuning. Hierdoor is het namelijk mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd op meerdere apparaten te gebruiken. In de ideal situatie zou het dus zomaar kunnen zijn dat je de app open hebt staan op je PC, je tablet en je smartphone zonder dat je iedere keer opnieuw verbinding moet maken. Maar de komst van de functionaliteit roept ook veel vragen op.

Zo haalt WABetaInfo vandaag zelf de vraag aan over het migreren van je gespreksgeschiedenis. Op dit moment is het voor Android-gebruikers alleen mogelijk om hun geschiedenis op te halen op een ander Android-apparaat en hetzelfde geldt voor iOS-gebruikers. Dat heeft voornamelijk te maken met de plek waar deze backup opgeslagen wordt. WhatsApp stuurt de backup voor Android naar Google Drive en voor iOS naar iCloud. Het bedrijf zal daar een weg voor moeten vinden, maar lijkt er in ieder geval hard aan te werken. Zo wordt duidelijk via onderstaande screenshot:

WhatsApp iOS Android
Je gesprekken gaan mee! (Afbeelding: WABetaInfo)

Zoals je kunt zien staat WhatsApp het straks dus gewoon toe om je gesprekken van iOS naar Android te verplaatsen en andersom.

Meer handige functionaliteiten

Het mag zeker duidelijk zijn dat WhatsApp niet stilzit. Het bedrijf heeft al meerdere malen aangegeven dat de nieuwe gebruiksvoorwaarden niet voor heel veel problemen zorgen voor gebruikers, maar lijkt nu toch een beetje de schade aan het beperken te zijn. Er wordt flink vaart gezet achter veel verschillende functionaliteiten die al even op de plank liggen. Zo kregen we onlangs de volgende berichten:

Benieuwd welke 5 dingen op WhatsApp je altijd verkeerd doet? Check dan ook zeker even deze video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!