WhatsApp gaat het uiterlijk van de app veranderen

Apps Jeroen Kraak 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je WhatsApp? Dan kun je binnenkort het uiterlijk van de app wijzigen. De dienst bekent nu eindelijk kleur.

WhatsApp ziet er eigenlijk al jaren hetzelfde uit. Je kunt de achtergronden van je gesprekken veranderen, maar daarbij houdt het aanpassen van het uiterlijk wel bij op. Tot binnenkort, want dan komt er een nieuwe feature naar de berichtendienst.

Kleur in WhatsApp

Volgens WABetaInfo gaat WhatsApp de kleuren van haar menu veranderen. Tenminste, dat kun je zelf voortaan gaan doen. Met de nieuwe feature bepaal je zelf welke kleur de balk boven het gesprek krijgt. In iOS zijn deze grijs en in Android donkergroen. Bovendien gaat de dienst ook de kleuren van de tekstballonnen aanpassen. Die zijn nu nog lichtgroen, maar het wordt ook mogelijk om een donkere kleur groen daarvoor te kiezen, meldt Mashable.

WhatsApp test de functie op dit moment in de beta van de berichtendienst op iOS. Het is dus nog onbekend of deze functie ook naar Android zal komen en zo ja, wanneer je die kunt verwachten.

WABetaInfo laat op dit moment al een voorproefje zien.

Meer vernieuwingen

Er komen nog een aantal andere nieuwe dingen naar WhatsApp. Zo wordt het nu nog makkelijker om stickers te zoeken. Deze functie heeft het afgekeken van Telegram, waar dat al een tijdje mogelijk is. Het is natuurlijk handig als je jouw gevoel zo nog beter kunt uiten.

Ook de webversie van WhatsApp krijgt een update. Gebruikers kunnen nu via hun computer bellen naar andere gebruikers. Hoe dat allemaal werkt, lees je hier. Het is een van de beste functies die tot nu toe gereleased is.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen