WhatsApp komt met feature die het heeft afgekeken van Telegram

Apps Jeroen Kraak 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp rolt een nieuwe functie uit voor haar gebruikers. Daarbij heeft het verdacht veel naar concurrent Telegram gekeken.

WhatsApp is de meest gebruikte berichtendiensten van de wereld. Ondanks dat die de dienst in opspraak is vanwege privacy, blijft de app razend populair. De makers doen er dan ook alles aan om gebruikers niet te laten overstappen. Voor een nieuwe functie hebben ze dan ook erg naar de concurrentie gekeken. Dit keer naar Telegram.

Stickers op WhatsApp vind je nog makkelijker

WhatsApp gaat haar stickerfunctie aanpakken. Het moet nu nog makkelijker worden om een bepaalde sticker te vinden. Hiervoor heeft het nu een speciale zoekfunctie aan de app toegevoegd.

Eerder deze maand was het nog alleen mogelijk om emoji’s en GIF’jes te zoeken, maar recent kondigde WhatsApp op haar Twitter aan dat het ook voor gebruikers mogelijk moet zijn om stickers te zoeken. Hiermee is het nog makkelijker om de juiste sticker te vinden die jouw gedachte of emotie verbeeldt. Het is nu zelfs mogelijk om met een emoji te zoeken naar de sticker die het best past.

Deze functie heeft het afgekeken van Telegram. Via die berichten-app is het al een tijd mogelijk om stickers te zoeken die bij jouw moed passen. Het is dan ook fijn dat je die nu ook kunt gebruiken op WhatsApp omdat je daar waarschijnlijk de meeste contacten hebt.

Ook de webversie krijgt vernieuwingen

Het is niet de enige functie die het bedrijf recent heeft aangekondigd. Gisteren schreven we nog over een nieuwe functie op WhatsApp. Gebruikers van die dienst kunnen nu via hun computer bellen naar hun vrienden of familie. Het was al een tijd duidelijk dat de dienst bezig was met het ontwikkelen van de mogelijkheden van de web app, maar nu heeft het eindelijk stappen gezet. Hoe dat werkt, lees je hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen