Deze 10 gratis Android-apps zijn het proberen waard in april 2021

De Google Play Store staat vol met fantastische apps die je kunt downloaden op je Android-smartphone. Al zijn er wel een aantal die er met kop en schouders tussenuit steken. Niet alleen op gebied van kwaliteit, maar ook zeker op gebied van populariteit. Daarom zetten we iedere maand de populairste applicaties voor je op een rij.

In dit artikel vind je dus de 10 gratis apps die inmiddels al ontzettend vaak gedownload zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je ze al kent, maar de kans is ook zeker groot dat je er een paar nieuwe pareltjes uitvist.

Check ook deze video op ons YouTube-kanaal voor meer gratis apps!

Android: de 10 beste gratis apps van april 2021

Deze maand richten we ons wederom op een aantal handige thuiswerkapps, kijken we naar populaire social media en hou jij je pakketje beter in de gaten dan ooit tevoren. Dit zijn de 10 beste gratis Android apps die je in april 2021 moet downloaden:

#1 Mijn DHL: populairste Android-app van het moment

Dankzij COVID-19 krijgen we anno 2021 meer pakketjes thuisgestuurd dan ooit tevoren. De kans dat je pakketje bezorgd wordt bij DHL is overigens groot en daarom is de nieuwe Mijn DHL app zeker een aanrader. Hiermee is het niet alleen mogelijk om te kijken welke pakketjes er bezorgd worden, maar kun je ze ook goed in de gaten houden dankzij Track & Trace!

Download Mijn DHL via deze link voor Android!

#2 Microsoft Teams

Sinds we allemaal thuiswerken kunnen we wel stellen dat Microsoft Teams een zegen is. Dankzij het programma is het mogelijk om zoveel mogelijk in contact te blijven met collega’s en op zakelijk gebied de werkzaamheden voort te zetten. En voor wie op dat gebied het programma niet nodig heeft is het een geweldige manier om vrienden en familie, op afstand, te kunnen blijven zien.

Download Microsoft Teams voor Android via deze link!

Microsoft Teams
In contact met je collega’s! (Afbeelding: Microsoft)

#3 Wombo

Wombo is één van de meeste besproken en vreemdste applicaties van de afgelopen tijd. Dankzij de app is het namelijk mogelijk om foto’s tot leven te wekken. Je upload een foto van jezelf, selecteert een heerlijk nummer en kunt jezelf bewonderen terwijl je foto het liedje meezingt. Klinkt bizar, he? Nou, dat is het ook! Reden genoeg om het snel zelf eens te proberen!

Je haalt Wombo via deze link op je Android-apparaat binnen!

#4 DigiD

Vorige maand konden we onze belastingaangifte weer doen en ook deze maand is dit nog mogelijk. Wat dat betreft is het logisch dat de DigiD app hoog in de ranglijst staat. Het is namelijk een uitstekende manier om dit soort zaken, vrij snel, te kunnen regelen. Maar ook voor wie zijn reguliere belastingzaken moet regelen of simpelweg inzicht wil krijgen tot alle gerelateerde informatie is dit een uiterst handige manier om in te loggen.

De DigiD app voor Android is via deze link te downloaden.

#5 ZOOM

Wie geen fan is van Microsoft Teams, of wiens werk daar geen gebruik van maakt, is Zoom een uitstekend alternatief. Het idee is precies hetzelfde als Teams, al is het uitnodigen van iemand buiten je organisatie wel iets makkelijker. Het platform is in ieder geval niet zo rijk aan functionaliteiten als zijn concurrent, maar wel degelijk een goed alternatief te noemen.

Via deze link haal je de ZOOM-app binnen voor je Android-apparaat.

#6 TikTok

We kunnen er simpelweg niet omheen: Tiktok is al tijden één van de populairste applicaties van de gehele markt. Via deze weg is het mogelijk om je creatieve skills vast te leggen en te delen met miljoenen mensen. Heb je daar geen behoefte aan, dan kun je natuurlijk ook altijd gewoon achterover leunen en lekker naar de creatieve werken van anderen kijken!

Via deze link haal je TikTok binnen op je Android-apparaat!

TikTok app
TikkieTokkie (Afbeelding: EPA/Hayoung Jeon)

#7 Ommetje Lopen

Helaas zijn de maatregelen in ons land, ten opzichte van vorige maand, niet veel soepeler geworden. Daarom is het, indien je dat nog niet gedaan had, des te beter om de Ommetje Lopen app binnen te halen. Door middel van verschillende doelen, badges en levels wordt je gestimuleerd om iedere dag minstens 20 minuten te lopen. Hoe meer je loopt, hoe beter je beloningen en hoe hoger je in de ranking komt te staan. Lichaamsbeweging wordt op deze manier een spel en het is leuker dan je denkt!

Ommetje Lopen voor Android is via deze link te downloaden.

#8 QR & Barcodescanner

Meer informatie krijgen over de producten die je ziet of benieuwd wat voor geheime die ene QR-code nu met zich meedraagt? Dan is de QR & Barcodescanner dé app voor jou. Je scant door middel van het camerasysteem van je Android-smartphone de code en krijgt vervolgens alle informatie gepresenteerd.

Download de QR & Barcodescanner via deze link!

#9 Bol.com

Zoals we in het begin van dit artikel al schreven bestellen we in 2021 meer pakketten dan ooit tevoren. Maar waar haal je die pakketten nu precies vandaan? Nou, heel simpel: Bol! De grootste webwinkel van Nederland heeft je van alles te bieden. Of je nu opzoek bent naar een grootverpakking luiers, toffe games of een gloednieuwe televisie: je vindt het zonder twijfel op de app!

Download de Bol.com applicatie voor Android via deze link!

#10 WhatsApp: beste chat-app voor Android?

WhatsApp is in de afgelopen paar weken ongelofelijk veel in het nieuws geweest en niet om de meest positieve reden. Dat heeft voornamelijk te maken met de gebruiksvoorwaarden die vanaf mei dit jaar gaan veranderen. Maar het lijkt in ieder geval niet heel veel mensen tegen te houden om de app te downloaden. WhatsApp heeft zonder twijfel een aantal gebruikers verloren, maar de grootste populariteit blijft aan. Dat is wel te zien aan het feit dat het platform steevast in de top 10 populairste apps blijft staan.

Je haalt WhatsApp voor Android via deze link binnen!

Telegram WhatsApp Facebook
De apps van WhatsApp, Facebook en Telegram. (Afbeelding: ANP XTRA / Lex van Lieshout)

Meer Android?

Bij WANT behoort Android natuurlijk tot dagelijkse kost. We houden je niet alleen op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, maar geven je ook dagelijks veel verschillende tips. Zo kijken we bijvoorbeeld, net als dat we nu doen, naar de beste apps die je op dit moment kunt downloaden. Benieuwd naar de toppers van vorige maand, check dan zeker even de onderstaande link.

Deze 10 gratis Android-apps zijn het proberen waard in maart 2021

Meer weten over Android of benieuwd naar onze berichten? Check dan hier de toegewijde pagina!

Reageer op artikel:
Deze 10 gratis Android-apps zijn het proberen waard in april 2021
Sluiten