Dit zijn de ideale films en series op Netflix om tijdens Pasen te kijken

Films & Series Jeroen Kraak 3 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Weet je absoluut niet wat je moet doen tijdens het Paasweekend? Wij helpen je een beetje! Wij zetten de ideale Netflix-titels op een rijtje die je nu moet kijken.

Tijdens de coronacrisis ziet je paasbrunch er wel even anders uit dan normaal. Nu mag je nog maar een gast uitnodigen. Bovendien mogen de terrassen nog niet open waardoor je waarschijnlijk toch gewoon thuis zit. Om je Pasen toch nog wat dragelijker te maken zetten wij de beste Netflix-titels voor je op een rijtje. Zo kun je heerlijk blijven streamen.

Rebellion

Pasen is niet alleen maar vrede. Dat zien we in Rebellion op Netflix. Deze vijfdelige miniserie gaat over de Paasopstanden in 1916 die uiteindelijk leiden tot het huidige Ierland zoals we die nu kennen. Er ging echter een lang en bloederig conflict tussen de Britten en Ieren vooraf. Het verhaal wordt verteld door een groep fictionele karakters.

Messiah

Tijdens Pasen vieren de christenen de wederopstanding van Jezus, die door hen als de Messias wordt gezien. In Messiah draait het om een andere man. In dit verhaal onderzoekt een CIA-agente een charismatische man die een spirituele en politiek beweging in gang zet. Met zijn volgers veroorzaakt hij flink wat onrust.

La Catedral Del Mar

Woon je niet op Urk, maar wil je toch tijdens Pasen naar de kerk? Dan kun je dat op Netflix via La Catedral Del Mar. Deze Spaanse series is gebaseerd op het boek van Ildefonso Falcones en speelt zich af in Spanje tijdens de middeleeuwen. In dit historische drama zie je een horige die vastberaden is om rijkdom en vrijheid te bereiken, maar stuit daarbij op minachting van de adel en de achterdocht van de inquisitie.

The Two Popes

Bij Pasen hoort natuurlijk ook het urbi et orbi van de paus vanuit Vaticaanstad. In deze Netflix-film zien we hoe paus Benedictus onverwacht vriendschap sluit met de toekomstige paus Franciscus. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film viel bij zowel publiek als critici goed in de smaak, want het werd genomineerd voor drie Oscars.

The Da Vinci Code

Kun je niet genoeg krijgen van het Vaticaan? Dan is de Da Vinci Code op Netflix wellicht wat voor jou. Deze film uit 2006 is inmiddels een echte klassieker. Na de dood van een conservator moeten een Harvard-professor en een cryptograaf een web van leugens ontrafelen die betrekking hebben op de werken van Leonardo da Vinci. Hierbij komen ze ook langs het Vaticaan.

Monty Python’s Life of Brian

We sluiten misschien wel af met de bekendste komedie die ooit is gemaakt. Monty Python’s Life of Brian dateert alweer uit 1979. Brian wordt geboren in een stal in Judea en sluit zich aan bij een groep anti-Romeinse fanatici. Hij wordt echter elke keer verward met Jezus. Hij krijgt een hele groep volgelingen achter zich aan wat de Romeinen niet leuk vinden. Natuurlijk zien we ook de beroemde scène aan de kruizen waarbij Always Look on the Bright Side of Life wordt gezongen. Beter kun je Pasen haast niet afsluiten op Netflix.

Kijk je liever iets nieuws? Dan hebben we alle nieuwe releases van april voor jou op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen