Gratis televisie kijken op je smartphone: Samsung heeft het geregeld!

Smartphones Mark Hofman 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het traditionele televisiekijken wordt, voornamelijk door de komst van diensten als Netflix en Amazon Prime Video, steeds minder populair. Er zijn steeds minder mensen die voor reguliere uitzendingen willen betalen en daarom komt Samsung met een handige oplossing.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat tv-kijken niet alleen toegankelijker, maar ook zeker aantrekkelijker maken. Met Samsung TV Plus is het namelijk mogelijk om uitzendingen te volgen via je smartphone. En het kost je helemaal niets.

Gratis televisie kijken met Samsung

Samsung TV Plus werd eind 2020 uitgerold in landen als Australië, Brazilië en Mexico. Daar komt deze week een hele lading aan nieuwe landen bij. Samsung TV Plus nu ook beschikbaar in de volgende landen:

  • Nederland
  • België
  • Luxemburg
  • Denemarken
  • Finland
  • India
  • Noorwegen
  • Portugal
  • Zweden

Naast de uitbreiding van Samsung TV Plus verandert de dienst zelf ook. Australië, Brazilië en Mexico konden bijvoorbeeld nog geen gebruikmaken van de smartphone-ondersteuning. Die ondersteuning was exclusief voor de Verenigde Staten. Ook dat zal binnenkort gaan veranderen. Consumenten in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India en Canada zullen deze maand nog gebruik kunnen maken van de streamingdienst op hun smartphones.

Samsung heeft vervolgens het plan om de ondersteuning in de eerste helft van 2021 uit te rollen naar Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Samsung TV Plus
De streamingdienst in actie (Afbeelding: Samsung)

Alleen beschikbaar op Galaxy

Samsung TV Plus zorgt er dus voor dat je dit jaar gratis televisie kunt kijken op je smartphone. Al hebben we helaas wel te maken met een aantal factoren. Ten eerste is het op dit moment nog niet bekend wanneer de dienst ook in Nederland op smartphones te gebruiken is. Wel kunnen gebruikers al op hun Samsung Smart TV naar de zenders kijken.

Bekijk ook: Samsung Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max in de ULTIEME smartphone test!

Daarbij moet er overigens ook rekening gehouden worden met het feit dat Samsung TV Plus alleen op Galaxy-smartphones te gebruiken is. Wie dus in het bezit is van een ander Android-apparaat of iPhone heeft pech. Of dit in de toekomst zal veranderen is uiteraard afhankelijk van het succes van het platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen