George R.R. Martin verdient miljoenen aan nieuwe Game of Thrones-deal

Films & Series Jeroen Kraak 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones is de populairste serie van de afgelopen Jaren. HBO sluit nu een nieuwe deal met schrijver George R.R. Martin. De schrijver casht flink.

We hebben allemaal Game of Thrones gezien. Op het einde na zat de serie ontzettend goed in elkaar. Dat is te danken aan schrijver George R.R. Martin die met zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire, waarmee het verhaal creëerde. HBO zou natuurlijk gek zijn als ze de schrijver zomaar de deur uit laten lopen. Om dat te voorkomen heeft de streamingdienst geld zeer veel geld over.

Game of Thrones gaat door

Game of Thrones kwam in 2019 tot een einde. Toch betekent dat niet dat we het alleen moeten doen met die serie. HBO werkt hard aan een nieuwe prequel met de naam House of the Dragon. Deze is gebaseerd op het boek Fire and Blood. Als alles goed gaat, moet de serie in 2022 naar HBO Max komen.

Dat is niet het enige, want de streamingdienst is ook bezig met vijf andere projecten die zich in het Game of Thrones universum afspelen.

Daar blijft het voor HBO niet bij, want het werkt ook hard aan verfilmingen van twee andere bewerkingen van George R.R. Martin. Who Fears Death en Roadmarks hebben overigens niets met Game of Thrones te maken.

HBO Max toont eerste beelden van Game of Thrones spin-off

George R.R. Martin kan miljoenen bijschrijven

Overigens is George R.R. Martin nog niet klaar met de originele Game of Thrones boeken. De schrijver werkt nu aan het zevende boek van de serie. Doordat de serie zo populair was liepen de afleveringen voor op het daadwerkelijke verhaal.

Om de verhalen van George R.R. Martin bij HBO te houden, tast het diep in de buidel. Volgens The Hollywood Reporter gaat het om een vijfjarige deal ter waarde van een bedrag met acht cijfers.

George R.R. Martin heeft ook andere projecten buiten HBO lopen. Zo werkt hij aan Wild Cards voor streamingdienst Peacock en de film In the Lost Lands die in de bioscoop moet verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen