Deze streamingdienst gaat de ‘opvolger’ van Game of Thrones uitzenden

Films & Series Jeroen Kraak 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is nu bijna twee jaar geleden dat Game of Thrones is afgelopen. Nu komt schrijver George R.R. Martin met iets nieuws.

Wie Game of Thrones zegt, zegt natuurlijk George R.R. Martin. De schrijver kreeg met de verfilming van zijn boeken A Song of Ice and Fire miljoenen mensen naar HBO. Het is misschien wel de meest populaire show van het afgelopen decennium. De serie is ten einde gekomen, maar HBO Max is volop bezig met verschillende spin-offs. Toch mengt zich nu een andere partij, meldt Deadline.

Peacock gaat ermee vandoor

Natuurlijk werkt George R.R. Martin mee aan de spin-offs van zijn Game of Thrones, maar dat betekent niet dat die projecten de enige zijn. In 2018 maakte streamingdienst Hulu bekend dat het een verschillende series wil maken op basis van de boekenserie Wild Cards, die eveneens zijn geschreven door Martin. Nu maakt Peacock echter bekend dat het Wild Cards overneemt van Hulu.

Game of Thrones-makers komen met nieuwe show naar Netflix

Hulu stopte met het project van de Game of Thrones-maker, omdat ze het verhaal bij nader inzien toch te donker vonden. Dat was niet het enige probleem. De rechten van de serie lagen bij NBCUniversal. Dat bedrijf had eerst aandelen in Hulu, maar verkocht die waardoor het een lastigere situatie werd.

Dat het project van de Game of Thrones-schrijver nu naar Peacock gaat dus niet een heel rare stap. Die streamingdienst is volledig eigendom van NBCUniversal. Veel over de serie is nog onbekend. Hulu had al afleveringen geschreven, maar die gaan waarschijnlijk niet gebruikt worden. Het is dan ook de vraag wie verantwoordelijk wordt voor het script.

Game of Thrones maar dan anders

De serie wordt overigens wel wat anders dan we van Game of Thrones gewend zijn. Het gaat over een buitenaards virus dat het DNA van mensen herschrijft en per ongeluk in de lucht boven New York wordt losgelaten. Daarbij overlijdt 90 procent van de mensen die geïnfecteerd is. 9 procent van de mensen verandert in misvormde wezens en de overige een procent krijgen superkrachten.

In totaal zijn er inmiddels bijna 30 boeken in de serie verschenen. Het volgende boek dat geëdit wordt. Het volgende boek staat op de planning voor 6 juli van dit jaar.

Wanneer we de serie op Peacock moeten verwachten is nog onbekend, aangezien de scriptschrijvers nog gezocht worden.

Peocock is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Er zijn wel plannen voor de dienst om internationaal uit te bereiden. Wanneer de dienst ons land aan gaat doen is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!