Game of Thrones-makers komen met nieuwe show naar Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

David Benioff en D.B. Weiss zijn twee van de makers van Game of Thrones. Nu komen ze met een derde show voor Netflix.

Game of Thrones is de grootste serie van de afgelopen jaren. Ondanks het mindere einde hebben nog steeds veel mensen het over het fantastische verhaal. Helaas voor Netflix werd de serie uitgezonden op HBO en dus zag het een hoop potentiële kijkers bij de concurrent. De rode N liet dat niet op zich zitten en besloot twee van de makers naar zich toe te halen.

Game of Thrones voor Netflix

Netflix haalde Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss binnen. De twee ondertekenden een deel voor 5 jaar ter waarde van 250 miljoen met de streamingdienst. Inmiddels zijn ze toe aan hun derde serie voor de gigant: een verfilming van het boek The Overstory. Dit verhaal won eerder nog een Pulitzer.

De titel is op dit moment in ontwikkeling. Netflix omschrijft het als volgt: “Een ingrijpend en gepassioneerd verhaal over activisme en verzet. Het vertelt het verhaal van een wereld om ons heen die enorm is: vindingrijk, magnifiek inventief en bijna onzichtbaar voor ons. Een handjevol mensen leert hoe ze die wereld moeten zien en worden meegesleept in een catastrofe die zich ontvouwt.

De derde serie voor de makers

Netflix-CEO Reed Hastings is fan van het boek liet hij eerder weten aan The New York Times. “Het is een prachtig voorbeeld van hoe het goed vertellen van een verhaal kan zorgen voor empathie en begrip,”

The Overstory is de derde serie van het Game of Thrones-tweetal voor Netflix. De andere twee zijn ook nog in ontwikkiling. The Chair wordt een dramaserie met afleveringen van een half uur en The Three Body Problem maakt deel uit van de populaire trilogie Remembrance Eath’s Past van de Chinese Liu Cixin.

Ben je Game of Thrones-fan? Dan zit je voorlopig ook nog goed. HBO Max is op dit moment bezig met een spin-off van de serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!