Disney zit nog steeds in haar maag met Black Widow

We wachten met z’n allen op Black Widow. Maar wanneer komt de Marvel-film naar de bioscoop? Of gaat die rechtstreeks naar Disney+.

We hadden eigenlijk allemaal Black Widow al een hele tijd gezien moeten hebben. Het was de bedoeling dat de Marvel-film vorig voorjaar te zien zou zijn in de bioscoop. Het coronavirus stak daar zoals we weten een stokje voor. Inmiddels is de film al een paar keer uitgesteld en is het de vraag wanneer we hem nu wel zien.

Het dilemma rond Black Widow

Black Widow staat nog steeds gepland voor 7 mei van dit jaar. Disney blijft nog steeds bij die datum, al ligt het eraan of de bioscopen in de Verenigde Staten wel of niet open zijn. “We gaan nog steeds voor een release in de cinema’s. We houden alles scherp in de gaten of we die strategie moeten aanpassen,” aldus Disney CEO Bob Chapek tijdens een investeerdersbijeenkomst.

Hoewel Chapek het dus heeft over een release in de bioscoop, sluit hij het met zijn woorden niet uit dat de film mogelijk meteen naar Disney+ komt, net zoals bij Mulan en Raya and the Last Dragon gebeurt. Daarvoor zijn vooral de aankomende maanden belangrijk. De film kan niet te lang op de stapel blijven liggen aangezien Disney al met Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe bezig is gezien WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier. Black Widow maakt nog uit van Phase 3.

Problemen voor het MCU

Door uitstel van Black Widow worden ook andere Marvel-films uitgesteld. Zo heeft ook The Eternals last van vertraging. De film had in november van het afgelopen jaar uit moeten komen, maar staat nu voor 5 november 2021 gepland.

Black Widow heeft nog een reden waarom het niet nog veel langer uitgesteld kan worden. De film zou het voorzetje zijn voor de serie over Hawkeye. Deze staat weer gepland voor Disney+. Die dienst wil Disney uitbouwen en dus wil het daar geen vertraging oplopen.

Ondertussen gaat Disney+ als een raket. De dienst zit bijna op de 100 miljoen abonnees. Het is daarmee serieuze competitie voor Netflix en Amazon Prime Video.

Reageer op artikel:
Disney zit nog steeds in haar maag met Black Widow
Sluiten