Deze games zijn heerlijk samen te spelen op Valentijnsdag

Games Jelle van Es 13 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Valentijnsdag is normaal gesproken de ideale dag om op date te gaan en de liefde te vieren. Of natuurlijk te ontdekken. Maar ja, we weten allemaal dat het dit jaar net wat anders is. Veel op bezoek gaan is er niet bij en daten lijkt me ook lastig. Mocht je al wel de liefde hebben gevonden en niet weten hoe je dag door brengt, dan zou je misschien kunnen voorstellen om samen te gamen.

Want gamen met je geliefde, dat kan gewoon in 2021. Zeker als je bedenkt dat er inmiddels genoeg games zijn die echt de moeite waard zijn om te delen. Dat is net wat leuker dan wanneer je met iemand meekijkt. Je hebt een goede cooperatieve game nodig en dan kom je een koude zondag met Valentijnsdag perfect door. Sluit je het af met een lekker diner en je hebt dan weer punten gescoord. Dit zijn daarbij vijf games die de moeite waard zijn.

Valentijnsdag met Overcooked 2

We beginnen dit overzicht met Overcooked 2. Een game die eigenlijk het beste na Valentijnsdag is te spelen. Want vanaf 16 februari kun je de game een week lang gratis uit proberen. Dat is dan wel de versie voor de Nintendo Switch. Op de andere platformen moet je de game kopen, maar is hij alsnog dik de moeite waard. Het is een game waarbij je met twee tot vier spelers (dan wordt het wel een hele gezellige Valentijnsdag) de keuken in gaat. Daar is het zaak om verschillende gerechten te bereiden en uit te serveren. Dat klinkt makkelijker dan dat het is. Je moet goed samenwerken, ingrediënten niet te lang laten aanbakken, het op tijd uit serveren en dan heb je ook nog te maken met verschillende externe obstakels. Als jullie dit samen zonder ruzie kunnen uitspelen, dan heb je de perfecte relatie.

Overcooked 2
Overcooked 2 (Afbeelding: Team 17)

Super Mario 3D World

De tweede game in dit rijtje is er één die eigenlijk nog maar net uit is. Wellicht dat je onze review hebt gemist, maar dan kun je die hier even teruglezen. Super Mario 3D World is een game op de Nintendo Switch, nadat hij eerder al op de Wii U uitkwam. Het is een titel die je met twee spelers op een enkele Switch speelt, maar het is ook mogelijk om met meerdere Switches aan de slag te gaan. Het is een heerlijke, kleurrijke platformgame, waarbij Mario en zijn vrienden aan de slag kunnen gaan met diverse powerups. Een game die zeer toegankelijk is, maar na verloop van tijd ook lekker pittig wordt. Qua lengte goed om een hele zondag mee te vullen.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World (Afbeelding: Nintendo)

Mario Kart 8 Deluxe

Bij de derde titel pakken we andermaal een fijne game voor de Nintendo Switch mee. Mario Kart 8 Deluxe is de meest verkochte game op de Nintendo Switch en daar is een goede reden voor. Het is namelijk de perfecte game om er zo nu en dan bij te pakken. Helemaal wanneer je iemand hebt om samen mee te spelen. In losse races strijd je tegen elkaar en probeer je als eerste over de finish te komen. En daarbij zijn alle middelen toegestaan. Maar of je Valentijnsdag er nou leuker op gaat worden wanneer je je geliefde vijf meter voor de finish bombardeert met een blauw schild, dat is nog maar de vraag.

mario kart 8 deluxe splatoon
Mario Kart 8 Deluxe (Afbeelding: Nintendo)

Minecraft

Wellicht dat je er verstandiger aan doet om samen iets op te bouwen tijdens Valentijnsdag. En dan is Minecraft na al die jaren nog altijd de go-to-game. Het is een digitale vorm van LEGO en dat blijkt al vele jaren goed te werken. Ga samen op avontuur, bouw een groot kasteel, leer hoe je verschillende voorwerpen maakt en neem het op tegen de vele monsters die de game rijk is. Samenwerken is een must als je wilt overleven, waardoor dit ook een heerlijke game is om samen te spelen.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
Minecraft (Afbeelding: Mojang)

Stardew Valley

De laatste game in dit rijtje van Valentijnsdag-tips is ook een klassieker: Stardew Valley. Als je ooit Harvest Moon hebt gespeeld, dan snap je wat je moet doen. Je bouwt je eigen boerderij op, terwijl je tegelijkertijd dieren moet verzorgen. Met producten die je verkoopt, verdien je geld, waarmee je weer nieuwe spullen koopt. In het bijbehorende dorpje is het ook nog even zaak om sociale contacten op te doen en uiteindelijk je liefde te vinden (naast je Valentijn die naast je zit uiteraard). Verder heb je nog een museum, de mogelijkheid een enorm mijn te verkennen, uren lang gaan vissen en ga maar door. In je eentje al tof, maar samen net wat fijner.

Stardew Valley
Stardew Valley (Afbeelding: Stardew Valley)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen