Mark Hofman
Mark Hofman Apps 1 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze 10 gratis Android-apps zijn het proberen waard in maart 2021

De Google Play Store staat vol met fantastische apps en games die jij kunt downloaden voor je Android-smartphone. Al steken er aantal titels er met kop en schouders bovenuit. Precies om die reden publiceren we iedere maand een handig overzicht met het beste wat de digitale downloadwinkel je op dat moment te bieden heeft.

Talloze mensen gingen je al voor en hebben de afgelopen maand de onderstaande tien apps ontzettend vaak gedownload. Dat is dan ook de reden dat ze hier in de lijst staan. Dit zijn de 10 beste Android-apps van maart 2021!

Google Play Store: 10 beste gratis Android-apps

De Google Play Store staat, zoals we net al zeiden, vol met fantastische apps en games. Maar de volgende tien gratis applicaties steken er in maart 2021 met kop en schouders bovenuit:

#1 Ommetje lopen

Met ons land in lockdown is lopen een van de populairste bezigheden van het volk geworden. Buiten het feit dat dit een heerlijk tijdverdrijf is, blijft het natuurlijk ook een uitstekend middel voor de fysieke en mentale gezondheid. Iets waar de app Ommetje Lopen zich dan ook goed op richt. Door verschillende doelen, badges en levels worden gebruikers gestimuleerd om iedere dag minimaal 20 minuten te lopen. Je neemt het op tegen vrienden, speelt voor je eigen gezondheid en geniet van een lekkere frisse neus!

Je download de Android-app via deze link

#2 Weet Ik Veel

Weet Ik Veel is terug op televisie en dat betekent dat je thuis ook mee kunt spelen. Iets dat veel mensen dan ook doen, want in maart 2021 is Weet Ik Veel de nummer twee app om te downloaden. Test je kennis en neem het op tegen andere spelers!

Je download de Android-app via deze link

#3 DigiD

De tijd is aangebroken om de belastingaangifte te doen en dan komt de DigiD app ontzettend goed van pas. Al moeten we eerlijk zeggen dat corona ervoor gezorgd heeft dat we de applicatie vaker gebruikt hebben dan ooit tevoren. Je belastingzaken regelen of toegang krijgen tot alle informatie die je nodig hebt, dan is dit dé app om dat mee te doen.

Je download de Android-app via deze link

#4 Microsoft Teams

Microsoft Teams zorgt ervoor dat we in lockdown zoveel mogelijk in contact kunnen blijven met anderen. Niet alleen met vrienden en familie, maar vooral ook met collega’s. Werken op afstand is misschien niet zo leuk als op kantoor, met de contacten zijn dankzij Microsoft net zo makkelijk.

Je download de Android-app via deze link

Microsoft Teams Android
Microsoft Teams-illustratie. (Afbeelding: Microsoft)

#5 Uber Eats

Met alle restaurants gesloten is het misschien niet mogelijk om bij je favoriete restaurant te eten, maar met Uber Eats haal je de heerlijkheden alsnog in huis. Via de app is het mogelijk om het eten bij de voordeur afgeleverd te krijgen, en vaak nog binnen rap tempo ook. Een ideale app dus voor deze tijden!

Je download de Android-app via deze link

#6 Amazon

Amazon is al jaren in Nederland te gebruiken via de Duitse website, maar is sinds vorig jaar ook in Nederland beschikbaar. De tegenhanger van Bol.com is voornamelijk populair vanwege het goedkope Prime-abonnement (€2,99 per maand) waardoor verzending altijd gratis is. En dan krijg je er nog een ontzettend fijne streamingdienst bij ook!

Je download de Android-app via deze link

#7 Disney+

Disney+ is sinds vorige week voorzien van het STAR-aanbod, waarmee de streamingdienst een absoluut gevaar vormt voor Netflix. In dit artikel vertellen we je alles over STAR, maar het is wat dat betreft niet heel gek dat de app in deze lijst staat. De dienst is goedkoper dan Netflix en echt heel interessant geworden.

Je download de Android-app via deze link

Disney Plus
De nieuwe toevoeging van de streamingdienst (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#8 ZOOM

Wie geen zin heeft om Microsoft Teams te gebruiken kan natuurlijk ook aan de slag gaan met tegenhanger ZOOM. De mogelijkheden van de app zijn misschien iets minder, maar desondanks een sterk alternatief. Bel je vrienden, familie of zakelijke relaties met een handomdraai op en het is net alsof je met elkaar in dezelfde ruimte zit.

Je download de Android-app via deze link

#9 TikTok

TikTok is al tijden één van de populairste social media platformen ter wereld. Naast het bekijken van hilarische filmpjes of indrukwekkende dansjes is het natuurlijk ook mogelijk om zelf je creativiteit te laten varen. Daarom is de applicatie van ontwikkelaar Bytedance zeker de moeite waard!

Je download de Android-app via deze link

TikTok app
Logo van het platform (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

#10 Komoot

Zoals gezegd is dit het ideale moment om er buiten op uit te gaan. Het maken van een mooie wandeling of toffe fietstocht is één van de weinig dingen die er op dit moment te doen zijn. Maar waar moet je heen en hoe moet je lopen of fietsen? Met de app Komoot heb jij een immens aanbod aan routes in je broekzak zitten. Kies een toffe route uit, smeer wat krentenbollen en gaan met die banaan!

Je download de Android-app via deze link

Meer handige Android-tips

Bij WANT zijn we iedere dag bezig met alle ontwikkelingen in de tech-wereld, maar proberen we onze lezers ook te voorzien van handige tips en tricks. Iets dat we op het gebied van Android dan natuurlijk ook doen. Wil jij het meeste uit je Android-apparaat halen? Dan zit je bij WANT helemaal goed!

Benieuwd naar onze content? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!