Disney+ is dankzij STAR een groter gevaar voor Netflix dan ooit tevoren!

Films & Series Mark Hofman 28 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Sinds afgelopen dinsdag is Disney+ als streamingdienst veel interessanter geworden. Dat heeft alles te maken met het STAR-aanbod dat vanaf die dag beschikbaar was. Dankzij dat aanbod is de streamingdienst een vele grotere bedreiging voor Netflix, maar wat houdt het precies in?

In bovenstaande video, en in dit artikel, leggen we je uit wat STAR-precies te bieden heeft. Daarbij kijken we ook wat dit voor jou als abonnee betekent en kijken we naar de positie in de markt.

Disney+ voorzien van STAR

Sinds deze week is STAR dus in ons land. Het gaat overigens niet om een nieuwe streamingdienst, maar om een aanvulling van Disney+. Door de komst van STAR is het platform voorzien van 54 nieuwe series en maar liefst 250 nieuwe films. Nieuw is misschien niet helemaal de juiste benaming, aangezien er veel oudere content tussenzit. Deze is afkomstig van dochterbedrijven 20th Century Fox, ABC en FX. Een flinke aanvulling aan het aanbod die misschien niet direct in verband wordt gebracht met Disney. Daarom heeft het ook best lang geduurd voor de onderstaande content ook te zien was op de streamingdienst:

Het aanbod is overigens niet het enige wat groter geworden, maar de adviesprijs ook. Waar Disney+ voorheen €6,99 per maand kostte ben je nu bijvoorbeeld €8,99 per maand kwijt. Meer weten over het nieuwe abonnement en benieuwd of de dienst zelf ook veranderd is? Check dan zeker even de link hieronder.

Star komt over een paar dagen naar Disney+, dit kun je verwachten

Een grotere bedreiging voor Netflix

Dankzij STAR is Disney+ voor heel veel mensen een interessantere streamingdienst geworden. De exclusieve rechten voor Marvel en Star Wars content zorgde ervoor dat slechts een specifieke groep naar de dienst getrokken werd, maar deze groep word nu wel steeds groter. Ouders met kinderen hebben nu de keuze om overdag een Disney-film aan te zetten en in de avond te genieten van een dikke film op Star.

Het laat in ieder geval zien dat Netflix het steeds zwaarder krijgt in ons land. Sinds 2013 heeft de streamingdienst eigenlijk vrij spel gehad en daar komt nu dus wel echt verandering in. Niet alleen zijn diensten als Amazon Prime Video en Disney+ voorzien van ijzersterke content, maar ze zijn ook nog eens goedkoper. Met Prime Video, voor €2,50 per maand, als absolutie topdeal. Daarnaast verliest Netflix door de komst van andere diensten ook aardig wat content. Denk bijvoorbeeld aan Netflix Original Sons of Anarchie dat nu opeens ook te zien is op Disney+. Iets dat te maken heeft met het feit dat de serie door Fox geproduceerd is.

Netflix komt met al deze nieuwe films en series in maart

Netflix heeft natuurlijk het grootste diverse aanbod en de naamsbekendheid, maar zal het de komende jaren echt zwaar gaan krijgen. Zeker als Disney+ meer van de bekende diensten uit de Verenigde Staten over zal zetten. Zo is ESPN bijvoorbeeld ook onderdeel van Disney en zou het zomaar kunnen zijn dat we op een bepaald moment ook sport via de dienst kunnen bekijken. Iets dat in Amerika op dit moment al mogelijk is. Netflix staat nog aan de top van de markt, maar het wordt voor ons als consument uiterst interessant om te zien hoe de rest zal reageren. STAR is wat dat betreft pas het begin van de streaming-oorlog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen