Star komt over een paar dagen naar Disney+, dit kun je verwachten

Films & Series Jeroen Kraak 20 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Met Star komt er veel meer content naar Disney+, maar wat houdt het in? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

23 februari is het zover: de start van Star. Waarschijnlijk zegt de naam je nog niet heel veel, maar als je Disney+ hebt, ga je het veel gebruiken. Op Star zie je de series en films die gemaakt worden door de dochtermaatschappijen van Disney. In de loop der jaren heeft Disney flink wat filmstudio’s opgenomen zoals 20th Century Fox, ABC en FX, die niet direct onder de originele Disney+-categorieën vallen. Deze producties komen nu beschikbaar onder Star.

Star komt naar Disney+

Om Star te krijgen hoef je helemaal niets te doen. Je ziet op 23 februari een icoontje verschijnen naast de al bestaande kanalen zoals Pixar, Marvel en Star Wars.

Als je voor de eerste keer Disney+ opent na de toevoeging van Star, wordt gevraagd of je toegang wil tot volwassen content. Als je daarmee toestemt wordt de contentclassificatie aangepast van 14 naar 18 jaar. Zo kun je van alle content op Star gebruikmaken. De keuze moet bevestigd worden door het wachtwoord van de hoofdaccounthouder.

Ook wordt het ouderlijk toezicht veranderd. Als je wil, kun je jouw kijkaccount beschermen met een pincode. Zo zorg je ervoor dat kinderen niet ongevraagd toegang hebben tot volwassenencontent. Daarnaast is het mogelijk om in totaal 7 profielen te hebben op een account. Bij deze kun je verschillende leeftijdscategorieën toevoegen zodat er voor iedereen een perfect aanbod is.

Veel nieuwe content

Met Star komt er een hoop nieuwe content. Nou ja nieuw, het meeste is wat oudere content. Zo zie je topfilms en -series die je voorheen op tv zag of bijvoorbeeld streamde via Netflix. Zo zie je nu How I Met Your Mother, Modern Family en Planet of the Apes op Star. Maar daar laat Disney het niet bij. Het komt ook met exclusieve content voor Star. Zo komen er Europese Originals waarvan eentje zelfs over Feyenoord gaat. Het totale aanbod van Star vind je hier.

Naast deze Europese originals zijn er ook internationale Originals die beschikbaar komen, al zijn dit in eerste instanties vooral series die afkomstig zijn van streamingdienst Hulu, die hier niet verkrijgbaar is. Zo wordt horrorserie Helstrom gemaakt door ABC Signature Studios en zijn de makers van Rick en Morty verantwoordelijk voor Solar Opposites. Wil je weten welke Originals er nog meer zijn? Dat zie je hier!

Ook nieuwe originals

Daar blijft het overigens niet bij, want er komen in de loop van het jaar nog meer Originals aan. Hiermee wil Disney+ de aanval openen op Netflix. Zo komt binnenkort nog American Horror Stories, The Dropout en Y The Last Man.

Natuurlijk heb je met Disney+ ook gewoon toegang tot alle bestaande content van Disney+. In totaal komen er de aankomende jaren meer dan 50 nieuwe Originals naar de huidige kanalen. Het gaat hierbij onder andere om 10 Marvel-series en 10 Star Wars-series.

Netflix wil dit jaar 70 original films naar haar platform brengen

Disney+ wordt duurder

Natuurlijk is al die extra content niet gratis. Voor jou gaat het betekenen dat het abonnementsgeld omhoog gaat. In plaats van 6,99 per maand betaal na 23 februari 8,99 per maand. Het jaartarief gaat van 69,99 naar 89,99. Heb je op dit moment al Disney+? Dan betaal je de eerste zes maanden nog het goedkopere oudere tarief.

Wil je door de toevoeging van al die content die erbij komt Disney+ hebben? Schrijf je dan nu in. Als je dat voor 23 februari doet betaal je nog steeds de eerste zes maanden het oude tarief. Van die korting kun je gebruikmaken via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen