Android en iOS: de 5 beste games voor je ideale lockdown-vakantie

Smartphones Mark Hofman 20 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is feest, want voor veel mensen is de voorjaarsvakantie nu toch echt begonnen. Tijd om een weekje volle bak de slingers op te hangen, te genieten op een terras en lekker te feesten…maar niet heus. De lockdown zorgt ervoor dat dit waarschijnlijk geen spannende vakantie gaat worden, al hoef jij je met je Android of iOS smartphone geen zorgen te maken.

Om ervoor te zorgen dat jij je deze vakantie niet gaat vervelen hebben we 5 geweldige smartphonegames voor je op een rijtje gezet. Ze zijn niet allemaal gratis te spelen, maar wel degelijk de moeite waard.

Android en iOS: deze 5 games moet je spelen!

Waar de een het warm krijgt van RPG-games, kan de ander geen genoeg krijgen van het leven op de boerderij. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de volgende lijst aan iOS en Android games zo divers mogelijk is. De kans dat hier dus iets tussenzit voor jou is behoorlijk groot. De volgende vijf games zijn het spelen meer dan waard:

#1 Among Us: geweldige multiplayer game

Among Us is zonder twijfel de populairste smartphone game van 2020 en is ook in 2021 nog ontzettend leuk om te spelen. Het spel is het beste te vergelijken met een kruising tussen Wie Is De Mol? en Weerwolven. Je bevindt je met andere spelers op een ruimteschip en moet allerlei taken uitvoeren. Alleen is één van je medespelers een bloeddorstige moordenaar die iedereen, onopgemerkt, om moet zien te leggen. Aan jou de taak om erachter te komen wie deze moordenaar is. En met een beetje geluk kom je in een potje terecht waarin jij in zijn schoenen staat.

Among Us is een ontzettend leuke game waar jij je uren mee kunt vermaken. Daarbij is hij zowel voor Android als iOS gratis te downloaden, dus waarom ook niet!

Among Us
Aan het begin is alles nog vredig (Afbeelding: InnerSloth)

#2 Stardew Valley: je eigen boerderij op iOS en Android

Stardew Valley is de ideale game voor jouw lockdown vakantie. Het spel ziet er misschien wat knullig uit, maar zorgt oprecht voor tientallen uren aan vermaak. Je beheert namelijk je eigen boerderij en moet zoveel mogelijk verbouwen op je land. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer je kunt verbouwen. Als je daar overigens nog tijd voor hebt, want ondertussen moet je een aantal mysteries oplossen, ga je de mijnen in en sta je op je dooie gemak een visje te vangen. Genoeg te doen dus!

Stardew Valley kost je €3,99 voor Android en €4,49 voor iOS!

Stardew Valley 1.5
Stardew Valley 1.5 (Afbeelding: Concerned Ape)

#3 Disney Sorcerer’s Arena: ideaal voor de fans!

Disney’s Sorcerers Arena zorgt ervoor dat jij de strijd aan kunt gaan met je favoriete Disney-personages. Het gaat om een turn-based RPG game waarin jij je eigen team samen kunt stellen die bestaat uit Disney-helden, vijanden of een fijne mix van die twee. Je verzamelt punten door gevechten te winnen, speciale opdrachten uit te voeren en kisten te openen. Op die manier stel je een zo sterk mogelijk team samen.

Disney’s Sorcerer Arena weet je vanaf het eerste moment te trekken en laat je daarna ook niet meer los. De game is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Disney Sorcerer's Arena Android en iOS
Strijden met je favoriete helden (Afbeelding: Disney)

#4 Call of Duty Mobile: je favoriete game op Android en iOS!

Call of Duty: Mobile is een geweldige free-to-play multiplayer game die het beste van de gehele serie weet te combineren. Je speelt populaire gamemodes als Team Deathmatch of Domination, past je wapens geheel naar eigen wens aan en speelt op maps waar je Call of Duty-hart sneller van gaat kloppen. Uiteraard gaat je progressie een stuk sneller als je er wat geld tegenaan gooit, maar het spel is gratis ook echt uitstekend te spelen. Een dikke aanrader dus!

Call of Duty: Mobile is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Call of Duty: Mobile zombies
De zombiemodus van Call of Duty: Mobile (Afbeelding: Activision)

#5 Football Manager 2021 Mobile: de baas over je favoriete team

Football Manager 2021 Mobile is een heerlijke Android en iOS-game voor de voetballiefhebber. In het spel stap je in de schoenen van een coach en stel je op die manier het beste team samen. Je beweegt jezelf op de transfermarkt, probeert nieuwe tactieken uit en probeert de concurrentie zover mogelijk achter je te laten.

Football Manager 2021 Mobile kost €9,99 op Android en iOS!

Football Manager 2021 Mobile Android iOS
Tijd om het heft in eigen hand te nemen (Afbeelding: SEGA)

Meer Android en iOS tips?

Na het lezen van dit artikel helemaal zin gekregen in meer handige tips over Android en iOS? Dan zit je bij WANT op het goede adres. We houden je niet alleen op dagelijkse basis op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, maar komen dus ook tips en tricks om het meeste uit de besturingssystemen te halen.

Meer lezen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen