Disney+ krijgt Europese originals (waaronder een over Feyenoord)

Films & Series Jeroen Kraak 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ heeft grootse plannen. Met de komst van kanaal Star komt er veel nieuws, waaronder Europese originals. Feyenoord krijgt ook een hoofdrol.

Feyenoord en Disney+ passen eigenlijk prima bij elkaar. Beiden zijn ze groot, populair en geliefd maar toch zijn de grootste successen vaak gebaseerd op sprookjes. Op het nieuwe kanaal Star krijgt het een eigen docu-serie en daarmee treedt het in de voetsporen van onder andere Sunderland en Tottenham Hotspur, die respectievelijk een serie hadden op Netflix en Amazon.

Europese originals op Disney+

De serie over Feyenoord wordt een van de tien Europese originals die Disney+ speciaal aan het ontwikkelen is voor Star, het kanaal dat vanaf volgende week is te zien op de streamingdienst, meldt Variety.

Verschillende landen leven een bijdrage aan het nieuwe kanaal op Disney+. Zo komt het ook met de Franse miniserie Oussekine dat is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit 1986, waarbij een jonge student overleed. Ook komt er een documentaire over Franse zanger Soprano, maakt Star de fantasy-serie Parallels en komt er een komedie met de naam Weekend Family.

Disney+: deze grote series komen op het nieuwe kanaal Star

Uit Italië komt de maffia-serie The Good Mothers, die het leven laat zien vanuit vrouwelijk perspectief. De komedieserie Boris is als het ware een show in een show. Ook komt er een Italiaans romantisch drama die is gebaseerd op de filmhit Le Fate Ignoranti.

Nog veel meer op Star

Ook uit Duitsland krijgt Star zijn eigen originals. Sam – A Saxon gaat over de eerste zwarte politieagent uit Duitsland. Wie denkt dat Duitsers geen humor hebben, heeft het mis, want het krijgt ook een zwarte komedie met de naam Sultan City. Die titel gaat over een Duits Turkse familie die per ongeluk het hoofd worden van de onderwereld.

Met Star opent Disney+ dus de aanval op Netflix. Niet alleen komt er een flink aantal originals, ook heeft het flink wat bekende content aan het kanaal toegevoegd. Zo zie je op Star onder andere How I Met Your Mother en de Die Hard-films.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen