Arjen Lubach komt met de beste en grappigste kieswijzer ooit

Films & Series Jeroen Kraak 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach heeft alweer het internet gewonnen. Dit keer met een prachtige stemwijzer in de vorm van een oude game.

Nog iets meer dan twee weken en dan mogen we weer stemmen voor de Tweede Kamer. Natuurlijk kan het lastig om te kiezen wat voor jou de beste partij is. Gelukkig heeft Arjen Lubach daar een oplossing voor. Hij komt met Keezer’s Quest, een stemwijzer in de vorm van een game.

Arjen Lubach slaat weer toe

Arjen Lubach weet tijdens verkiezingstijd altijd de aandacht te trekken. Wie herinnert zich tijdens de vorige verkiezingen niet de Kamergotchi? Net zoals bij de ouderwetse tamagotchi moest je een Kamerlid eten en genoeg aandacht geven. Als je dat niet deed, ging het Kamerlid dood.

Keezer’s Quest

Ook dit jaar heeft Arjen Lubach een enorme stunt bedacht. Het komt met Keezer’s Quest, een ouderwetse RPG waar je verschillende keuzes moet maken tijden jouw tocht. Uiteindelijk krijg je een stemadvies op basis van de keuzes die je tijdens het spel hebt gemaakt. Zo kom je onder andere Henk Trol, verschillende orcs en een naakte man op een piano tegen. Ook zal je verschillende subtiele verwijzingen zien naar oud-politici.

Tijdens het spel komen bijzondere stellingen voorbij waaruit jij moet gaan kiezen. Die gaan vooral over de fantasiewereld, maar hebben bizar veel paralellen met onze huidige samenleving. Als je die allemaal beantwoord hebt, kom je uiteindelijk bij een gilde terecht. Deze hebben ook weer verdacht veel weg van onze partijen in de Kamer.

Veel lof

Op internet krijgt Lubach veel lof met zijn Keezer’s Quest. De game is zo populair dat die gisteren verschillende malen offline vloog. Mensen op Twitter zijn dan ook positief over de game. Ze noemen het de leukste kieswijzer ooit.

Het spel is hier te spelen. Je hebt er geen grote hardware voor nodig, want de game speel je gewoon in je internetbrowser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen