Amazon: 10 gadgets waardoor jij een stuk beter gaat slapen

Goed slapen is essentieel voor hoe jij de dag doorkomt. Je slaappatroon beïnvloedt niet alleen je alertheid in de ochtend, maar bijvoorbeeld ook je humeur en je productiviteit. Slaap jij slecht? Wie weet hebben wij, of eigenlijk Amazon, dan een oplossing voor je.

Beter gezegd; wie weet heeft Amazon een oplossing voor je. Hieronder hebben we namelijk 10 gadgets van Amazon uitgelicht die bijdragen, of in ieder geval bij moeten dragen, aan een goede nachtrust. Of ze daadwerkelijk helpen? Daar kom je maar op een manier achter.

Digitale wekker van Amazon

Het lijkt misschien vreemd om een wekker te zetten in een rijtje met gadgets die je nachtrust moeten verbeteren, maar geef ons een kans om het uit te leggen. Een groot aantal van ons valt in slaap met zijn smartphone onder zijn kussen of naast zijn bed als wekker. Het laatste wat we doen voor we in slaap vallen is onze socials checken en dit is ook het eerste wat we doen als we opstaan.

Naast het blauwe licht van je smartphone is deze activiteit voor het slapen gaan ook niet bevordelijk voor je nachtrust. Verban de smartphone daarom uit je slaapkamer en ruil hem in voor een ‘ouderwetse’ digitale wekker. Deze wekker van Amazon heeft drie helderheidsniveaus en heeft ook een USB-aansluiting voor wie het toch niet kan laten zijn smartphone naast het bed op te laden.

Verduisterende stickers voor over je alarm

De bovenstaande wekker heeft een functie om de getallen op het scherm te dimmen, maar die functie heeft niet iedere wekker. Het felle, vaak rode, licht uit de wekker is niet bevordelijk voor een goede nachtrust. In dit geval kun je ook een verduisterende stikker over het scherm van het alarm plakken in plaats van een nieuwe wekker kopen. Al kun je natuurlijk ook gewoon de wekker een kwartslag draaien om van het licht in je ogen af te zijn.

Philips Somneo Sleep & Wake-up light

Niet iedereen is fan van de ‘ouderwetse’ wekker. Een wake-up light is een goed alternatief. Philips Somneo is ook al niet meer de nieuwste gadget, maar blijft het goed doen. De Somneo functioneert als wekker met gesimuleerde zonsopgang en heeft daarnaast ook een gesimuleerde zonsondergang. Dat maakt het ook een welkome hulp bij het rustig in slaap vallen.

Philips sleep wakeup light Amazon
Philips sleep & wake-up light (Afbeelding: Amazon)

Verzwaarde deken

Wij hadden nog niet eerder van verzwaarde dekens gehoord maar blijkbaar is het een ding in de wereld van het slapen. Een verzwaarde deken geeft een zachte druk die een gevoel van geborgenheid geeft, stress moet verminderen (pin ons er niet op vast) en een rustgevende slaap stimuleert. Het is eigenlijk een soort fijne knuffel, alleen dan zonder dat iemand je vasthoudt en de hele nacht tegen je aan ligt te zweten.

Amazon’s nachtlampje voor in de wc

Slapen met een volle blaas is onmogelijk. Er is geen gadget die je blaas op magische wijze leeg maakt tijdens het slapen, maar er is wel een gadget voor wie ‘s nachts zijn weg naar de wc probeert te vinden. Je hebt dit nachtlampje van Amazon (of AliExpress) voor in de wc misschien vaker voorbij zien. Hang het nachtlampje met sensor als een soort wc blok in de wc. Wanneer jij midden in de nacht met een slaperig hoofd naar de wc strompelt kun je in ieder geval de wc-pot vinden. Daarnaast is het licht, dat als een soort discolicht van kleur verandert, niet zo fel als de gemiddelde nachtlamp dus kun je daarna lekker doorslapen.

LED-lamp wc aliexpress
LED-lamp voor in en aan de wc (Afbeelding: AliExpress)

White noise apparaat

Veel mensen vinden het fijn om in slaap te vallen met het rustgevende geluid van een ruis, ofwel white noise. Dit zijn geluiden met een lage-, gemiddelde- en hoge frequentie die op hetzelfde moment worden afgespeeld. Sommige mensen zweren er bij. Een white noise-apparaat kan helpen om sneller in slaap te vallen en is dus voornamelijk het proberen waard voor wie last heeft van slapeloosheid. Dit apparaat van Amazon heeft tien verschillende soorten white noise en een aantal andere geluiden om je zachtjes in slaap te wiegen.

Amazon leeslampje in amberkleur zodat je circadiaans ritme niet wordt versoord

Lezen in bed is heerlijk, maar fit licht niet niet het beste licht voor je ogen voor het slapen. Een lamp met amberkleurig licht zorgt ervoor dat je circadiaans ritme niet wordt verstoord, ofwel je biologische klok. Met het juiste licht bereid je je lichaam er alvast op voor dat het bijna bedtijd is. Zo is de omschakeling van wakker zijn naar slaap minder groot en val je hopelijk sneller en makkelijker in slaap.

amber leeslamp Amazon
Amber leeslampje (Afbeelding: Amazon)

Bluetooth slaapmasker van Amazon

Dit gadget lijkt misschien een beetje extreem, maar slapeloosheid vraagt soms om extreme maatregelen. Dit slaapmasker is een stevige upgrade van het slaapmasker dat je gratis in het vliegtuig krijgt. Hij heeft namelijk een ingebouwde Bluetooth-functie en oordoppen via welke je naar rustgevende muziek kunt luisteren voordat je wegdommelt. Of hij fijn zit en of het een beetje werkt moet je zelf uitproberen.

Bril die blauw licht blokkeert

Tegenwoordig kunnen brildragers kiezen voor een blauw licht-filter in hun bril. Wiens ogen niet slecht genoeg zijn om dagelijks een bril te dragen hoeft zich echter niet achtergesteld te voelen. Voor hen verkoopt Amazon allerlei brillen zonder sterkte maar mét blauw licht-filter. Die blokkeert het blauwe licht dat uit onze beeldschermen komt wat bevordelijk is voor een goede nachtrust.

Projector lamp die de oceaan (of een zwembad) op plafond projecteert

Als je alle bovenstaande gadgets van Amazon hebt geprobeerd en niets werkt dan kun je dit gadget proberen: een projector die bewegingen van de oceaan op je plafond projecteert. Al lijkt het misschien meer op de weerspiegeling van het buurtzwembad. Dit laatste is ook vrij rustgevend, al helemaal omdat de projector niet ruikt naar chloor en geen geluiden van rennende en gillende kinderen afspeelt. Je kunt daarentegen wel kiezen uit acht verschillende ‘natuurlijke’ achtergrondgeluiden.

projector Amazon
Projector (Afbeelding: Amazon)

Amazon laptop screen protector die blauw licht blokkeert

Een bril die blauw licht blokkeert is leuk, maar je zit er misschien helemaal niet op te wachten om iedere dag een paar uur een bril te dragen. In plaats van een stel glazen op je neus kun je daarom een glas dat blauw licht blokkeert (al is het waarschijnlijk plastic) op het scherm van je laptop plakken. Al is hiermee het probleem van het blauwe licht uit je smartphone natuurlijk nog steeds niet opgelost.

Reageer op artikel:
Amazon: 10 gadgets waardoor jij een stuk beter gaat slapen
Sluiten