Netflix wint meer dan de helft van alle TV-Golden Globes

Films & Series Jeroen Kraak 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar weet Netflix meer dan de helft van de Golden Globes te winnen. Het laat de concurrentie daarmee ver achter zich.

Het was dit jaar een bijzondere tijd voor film- en seriemakers. Veel bioscoopreleases gingen niet door vanwege het coronavirus en ook makers van series kampten met vertraging doordat opnames niet door konden gaan. Desondanks kwam er nog genoeg uit bij verschillende streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Het leverde dan ook veel nieuwe abonnees voor de diensten op.

Netflix is de grote winnaar

Het is dan ook niet raar om te zien dat vooral de streamingdiensten in de prijzen vielen tijdens de Golden Globes. Vooral Netflix wist te scoren. Het bedrijf pakte meer dan de helft van alle prijzen. Het won zes van de elf televisieprijzen. Apple TV+ en Amazon Prime Video wisten beide ieder een award te winnen. Ook scoorde Netflix vier awards in de filmcategorie.

Grote winnaar bij de Golden Globes is Netflix-serie The Crown. Het kreeg de prijs voor beste dramaserie en ook wist Emma Corrin, die Diana speelt, een Golden Globe te scoren. Josh O’Connor kreeg er bovendien een voor zijn rol als Prins Charles en ook Gillian Anderson als Margaret Thatcher wist te winnen.

Netflix domineert tijdens de nominaties voor de Golden Globes

Succes voor Apple TV+ bij Golden Globes

Naast Netflix is er ook voor Apple TV+ is er goed nieuws. Het weet haar eerste Golden Globe te winnen. De eer is voor Jason Sudeikis die de rol vertolkt van Ted Lasso in de gelijknamige serie. Hij won de prijs voor beste acteur in de categorie komedie en musical.

Amazon Prime Video scoorde dit jaar een Golden Globe. Deze is voor John Boyega in Small Axe. Slecht nieuws was er voor Disney. Haar beide streamingdiensten (Hulu en Disney+) wisten geen prijzen te scoren. Ook HBO mag teleurgesteld zijn. Vorig jaar was het een van de grote winnaars, maar wist nu slechts één Golden Globe in de wacht te slepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen