Oppo Find X3 ziet volgende week het levenslicht: dit moet je weten

De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft maandagochtend bekend gemaakt dat de Find X3 op 11 maart aanstaande gepresenteerd wordt op YouTube. Dit wordt het nieuwste vlaggenschip van de zusteronderneming van OnePlus en Vivo. Het lanceringsevenement vindt op die dag plaats om half één in de middag.

De Oppo Find X3 treedt dan in de voetsporen van diens voorganger, de Find X2, en legt vooral de nadruk op het beeldscherm en de camerakwaliteiten. De nieuwe telefoon moet onder meer beschikken over Oppo’s 10-bit Full-Path Colour Management System. Dat systeem werd vorig jaar aangekondigd, tijdens Oppo Inno Day 2020.

Oppo Find X3 legt nadruk op kleur

Het Full-Path Color Management-systeem van Oppo moet, als het om kleur gaat, betrouwbaarheid op elk vlak garanderen. Zo belooft de Chinese fabrikant in zijn persbericht. Deze belofte moet gaan resulteren in levensechte en rijke visuele ervaringen. Van het vastleggen van content tot (de)codering, opslag en weergave.

Daarnaast zet Oppo zijn Find X-serie in als een vooruitstrevende smartphone-serie als het gaat om design en camerakwaliteit in het algemeen. De Oppo Find X3 zal zich helemaal concentreren op het volledige spectrum van kleurbeheer. Van het kijkplezier en de oogveiligheid tot de toegankelijkheid.

Oppo Find X3 event
Oppo Find X3-evenement (Afbeelding: Oppo)

Dit is echter niet de enige pilaar waar de Oppo Find X3 op steunt, zo belooft de fabrikant. Het scherm moet de nieuwe standaard worden op het gebied van resolutie, vernieuwingsfrequentie en inhoud met een hoog dynamisch bereik. In de praktijk betekent dit dat je straks kunt genieten van nauwkeurige, vloeiende en comfortabele beeldprestaties.

Er is wederom ook gekeken naar wat de camera zou kunnen op een smartphone. En met het systeem van de Find X3 moet je straks foto’s en video’s in hoge kwaliteit kunnen maken, in verschillende scenario’s. Onder de motorkap zit bovendien de Qualcomm Snapdragon 888-processor en er is 5g-ondersteuning.

Zelf meekijken

Op 11 maart kun je het toestel zelf in actie zien, wanneer om 12:30 het evenement op YouTube van start gaat. Onder het motto #AwakenColour is de Find X3 Series Launch live voor iedereen te bekijken op het YouTubekanaal.

YouTube

Reageer op artikel:
Oppo Find X3 ziet volgende week het levenslicht: dit moet je weten
Sluiten