[VIDEO] Oppo Find X2 Pro review: nieuw topmerk ontpopt zich

Smartphones Dominick Vietor 6 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Oppo is inmiddels al een tijdje actief in Europa, maar heeft zich nog nooit gewaagd aan een ‘echte’ high-endsmartphone. Goed, het bedrijf had de excentrieke Find X en Reno 10x Zoom, maar die waren vooral gericht op een bijzondere feature. Met de Find X2-serie zet Oppo voor het eerst ‘reguliere’ high-endtoestellen in de markt. Met een super goed en compleet specificatiekaartje en zonder fratsen. In deze Oppo Find X2 Pro videoreview zie je hoe dat uitpakt.

Collega David maakte al eerder een geschreven review van de Oppo Find X2 Pro, dus als je alles over het toestel wilt lezen dan verwijs ik je graag daarnaartoe door. Laat je liever alles over dit toestel vertellen, dan moet je in de video hierboven zijn.

Conventioneel ontwerp met een twist

De Oppo Find X2 Pro heeft voor het grootste deel een nogal standaard ontwerp voor een high-end smartphone. Metalen frame, groot scherm met gebogen randen en een gaatje voor de selfiecamera en bescherming tegen water. Wat verschilt is de achterkant: die is niet van glas gemaakt maar van keramiek of leer. De zwarte variant van keramiek die ik heb komt redelijk hetzelfde over als glas, maar heeft een subtiele textuur en zou minder snel moeten krassen. De leren variant is natuurlijk uniek en hoewel ik hem niet in handen heb gehad kan ik me voorstellen dat hij fijn aanvoelt en er fraai uitziet.

Oppo Find X2 Pro video achterkant
De achterkant van de Find X2 Pro is van keramiek of leer (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Grootste probleem opgelost

Het grootste probleem van Oppo-smartphones was tot nu toe de software. De Color OS-schil was tot voor kort grafisch niet erg fraai en bovendien onhandig in gebruik. Dat is met versie 7.1 op deze Find X2 Pro helemaal opgelost. Het enige vraagteken is nog hoe goed Oppo zal zijn in het up-to-date houden van zijn smartphones. Los daarvan is er eigenlijk niks meer echt aan te merken op de software.

Oppo Find X2 Pro Color OS
Color OS is inmiddels totaal geen probleem meer (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Overigens komt de software ook geweldig tot zijn recht op het 6,7-inch amoledscherm met 120Hz verversingssnelheid. Animaties zijn vloeiend en de kleuren van alle menu-elementen zien er prachtig uit.

Sterke camera’s

Net als bij veel andere high-end smartphones, zijn de camera’s dé speerpunten van de Find X2 Pro. De 48-megapixel hoofdcamera wordt geflankeerd door een 48-megapixel groothoekcamera en een een 13-megapixel periscoopcamera met 5x zoom. Een uitgebreid pakketje dat ook nog eens goed presteert.

Oppo Find X2 Pro camera
Achterop prijken drie goede camera’s (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Samen zorgt het ervoor dat de Oppo Find X2 Pro een erg goed totaalpakketje is. Daar betaal je wel flink voor: €1200. Als je prijsgevoelig bent kun je dus beter bij een Xiaomi Mi 10, Samsung Galaxy S20 of binnenkort OnePlus 8 terecht. Maar wil je een van de beste Androidsmartphones van dit moment en is de prijs niet zo belangrijk? Dan is de Oppo Find X2 Pro zeker de moeite waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen