[REVIEW] Philips 346P1CRH: Ideale monitor voor thuiswerken

Gadgets Jelle van Es 7 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels ben ik al 3621 miljard weken aan het thuiswerken en het lijkt er op dat dat nog wel wat lichtjaren gaat blijven. Gelukkig is het mogelijk om thuis een redelijke werksituatie op te zetten. Zo heb ik mijn gamekamer ingericht met mijn Macbook, desktop en beeldscherm. Dat laatste is nu tijdelijk de Philips 346P1CRH, die me zeer goed bevalt.

De Philips 346P1CRH is een beeldscherm dat gebogen is en gebruik maakt van een WQHD resolutie. Dat is zeg maar een QHD resolutie, maar dan een tikkie breder. Met een scherm van 3440 bij 1440 pixels heb je in elk geval een beeldscherm waar je al je tabbladen op kwijt kunt en in combinatie met mijn MacBook heb ik het idee dat ik gebruik maak van drie schermen tegelijkertijd. En dat is fijn. Dit zijn de punten die zijn opgevallen.

Beeldscherm is lekker groot

Dit is een beetje een schot voor open doel, maar wat is het toch fijn om en lekker groot beeldscherm te hebben. Zeker wanneer je thuis aan het werk bent is het een klein feest dat je zoveel ruimte hebt om al je dingen op te doen, zonder dat je hoeft te wisselen tussen verschillende tabbladen. Maar ook wanneer je een creatief beroep doet en ruimte op je beeldscherm nodig hebt, is dit je ding. Het enige nadeel is dat mijn MacBook niet helemaal goed schaalt, waardoor ik hem voor dat soort werkzaamheden moet overschakelen naar 16:9. Mijn desktop heeft daar echter geen problemen mee.

USB-porten overload

Wanneer je aan het werk bent is het handig om een paar USB-porten te hebben om daar verschillende dingen mee te doen. Denk daarbij aan het opladen van je verschillende devices. In plaats van dat je dan alles los moet verbinden, kun je nu gebruik maken van de verschillende USB-porten die aan de zijkant zitten. Met een viertal stuks heb je genoeg stroom voor al je verschillende apparaten die op je bureau hebt.

Veel porten (Afbeelding: Philips)

Hoogte makkelijk verstelbaar

Een ergonomische werkhouding is iets wat je op kantoor waarschijnlijk wel voor elkaar hebt, omdat er mensen zijn die zich daarmee bemoeien. Maar thuis is dat wellicht iets lastiger. Gelukkig is het Philips 346P1CRH zeer makkelijk in hoogte verstelbaar. Binnen een seconde heb je hem zodoende op de plek waar je hem wilt hebben, zonder vervolgens bang te hoeven zijn dat hij naar beneden zakt terwijl je er op werkt. Op dat gebied zit hij gewoon goed in elkaar.

Gebogen scherm dat niet misselijk maakt

Een gebogen scherm is iets waar niet iedereen van houdt. Zeker wanneer je voor het eerst zo’n scherm hebt kan een gevoel voor misselijkheid ontstaan. Dat heb ik zeker aan het begin gehad bij een aantal ervaringen met beeldschermen. Maar bij de Philips 346P1CRH heb ik dar geen enkel moment last van gehad. Het is een scherm dat gewoon heel erg fijn kijkt en geen enkel gevoel van misselijkheid geeft wanneer ik een paar uur achter elkaar op een dag mee los ga.

Hier kon ik uren op werken (Afbeelding: Philips)

Gamen biedt voordelen

Eerlijk is eerlijk, wanneer je op zoek bent naar een beeldscherm dat vooral bedoeld is om te gamen, dan zijner betere alternatieven op de markt. Zeker een hoge refreshrate van 144 Hz of hoger is dan belangrijk. Toch levert het Philips 346P1CRH beeldscherm op het gebied van gaming behoorlijke goede resultaten op. Met een refreshsnelheid van 100 Hz zit hij boven het gemiddelde scherm. Daarnaast heeft hij een redelijk snelle responsetijd van 4ms, wat niet slecht is. En met name games die strategisch zijn, zoals Anno 1800 en Civilization VI, komen dankzij de extra ruimte op het beeldscherm beter uit de verf.

Al met al is de Philips 346P1CRH een fijn scherm die van meerdere markten thuis is. Ik heb hem vooral gebruikt voor het thuiswerken en daar beviel hij mij uitstekend voor. Wil je meer lezen over het beeldscherm? Bezoek dan hier de productpagina van het model. Wil je meer lezen over monitoren? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen