Google Maps neemt wederom handige feature van Waze over

Apps Wesley Akkerman 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds Google Waze overgenomen heeft in 2013, heeft de zoekmachinegigant enkele handige functies overbracht naar het populaire Google Maps. Dat mag ook wel, aangezien Google vermoedelijk 1,08 miljard euro neergelegd heeft voor de navigatie-app. Nu ziet het ernaar uit dat Maps wederom een handige functionaliteit krijgt.

Google Maps heeft een handvol functies te danken aan Waze. Denk dan aan de waarschuwingen die de app geeft wanneer je te hard rijdt, de notificaties van ongelukken op de weg en de snelheidsmeter die tegenwoordig in beeld staat. En nu wordt er dus nog een toffe functie toegevoegd aan dat arsenaal.

Google Maps ziet spoorwegovergang

Het gaat om een functie die rijders op de hoogte brengt van een naderende spoorwegovergang. Die functie lijkt nu langzaamaan uitgerold te worden naar iedereen de de app gebruikt op zijn smartphone. De notificatie komt onder in beeld te staan en brengt je op de hoogte van een mogelijke vertraging door die overgang.

Google Maps spoorwegovergang
Spoorwegovergangen op Google Maps in de VS (Afbeelding: u/SamsungGalaxyPlayer op Reddit)

Je herkent de spoorwegovergang op de kaarten van Google Maps aan een nieuw icoontje. Dit is een geel icoon met daarin een tekening van treinrails. Die tekening is zwart en steekt dus goed af op dat geel. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of zowel Android- als iOS-gebruikers de handige update krijgen.

Wanneer komt deze Waze functie?

Wat we wel zeker weten is dat de update aanvankelijk alleen naar gebruikers in de Verenigde Staten komt. Zoals altijd is het zo dat nieuwe functies op een later moment ook naar andere landen moet komen. Hoe lang dat precies gaat duren, daar is dan weer niets over bekend, helaas.

Los van het feit dat het in een land als Nederland veel werk kost om spoorwegovergangen in kaart te brengen, is het ook zo dat Google zelf nog niet bekendgemaakt heeft dat de functie aanstaande is. Meestal brengt het bedrijf gebruikers van Google Maps op de hoogte van nieuwe functies wanneer er meerdere dingen toegevoegd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen