Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vier de verjaardag van Pokémon met nostalgische 25-jaar video

Afgelopen weekend vierde de Pokémon-reeks dat het alweer 25 jaar bestond. op 27 februari 1996 verschenen de games Pokémon Red en Green in Japan. Daarmee werd de hype geboren.

Wij kregen de Pokémon-games pas wat later, maar dat neemt niet weg dat een complete generatie er mee is opgegroeid. En vandaag de dag weet de reeks nog altijd ons te vermaken. Denk daarbij aan de release van nieuwe games, het verzamelen van Trading Cards en natuurlijk de vele merchandise die er voor beschikbaar is.

Pokémon is jarig

Ter ere van de 25e verjaardag van de reeks werden er ook een paar nieuwe games aangekondigd. Dit jaar hebben we daarbij de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de remakes van Diamond en Pearl. En volgend jaar verschijnt met Legends Arceus zelfs een compleet nieuw deel in de reeks. En dan heb je natuurlijk nog de miljoenen gamers die dagelijks Pokémon Go opstarten om in die game verschillende kleine beestjes te vangen. Kortom, het is een franchise die enorm groot is. En wat dat betreft is het enorm knap dat mensen achter de rees in vijf minuten tijd zo’n 25 jaar aan nostalgie hebben gepropt. Bekijk de video hieronder.

En met deze video blijkt ook maar weer eens hoe anders de viering van het 25-jarige bestaan had kunnen zijn. Als we niet te maken hadden met de gevolgen van de huidige coronacrisis, dan had ik me goed kunnen voorstellen dat er wereldwijd verschillende festivals en evenementen zouden zijn. Of in elk geval in Japan iets spectaculairs. Net als dat men de afgelopen jaren vaak in Yokohama een speciale Pokémon Pikachu optocht hield.

Op naar de 30

Misschien krijgen we die kans wanneer de Pokémon-reeks over vijf jaar zijn dertigste verjaardag viert. Ook dat getal is er één die vaak in Japan wordt aangegrepen om iets in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde een aantal jaar geleden bijvoorbeeld ook met de Mario-reeks en onlangs nog met de 35e verjaardag van het gamepersonage.

Battle Royale x Mario in Super Mario Bros. 35

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!