Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl: Alles dat we weten

Games Jelle van Es 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen vrijdag onthulde The Pokémon Company een aantal nieuwe Pokémon-games. De games Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn daarbij de titels die we dit jaar nog kunnen verwachten. Heel erg veel informatie is er nog niet over de games, maar toch zetten we alles zo goed mogelijk op een rijtje.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl komen in 2021 uit

Het belangrijkste is dat we dit jaar met Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl dus een nieuwe Pokémon gaan krijgen. De games staan gepland voor dit jaar en komen exclusief uit op de Nintendo Switch. De verwachting is dat de game ergens tussen oktober en december uitkomt, op basis van wanneer de vorige games uit de reeks verschenen.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn remakes

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn geen compleet nieuwe games. Het gaat hier om de remakes van Diamond en Pearl die in 2006 op de Nintendo DS verschenen. De game moet volgens de maker zo trouw mogelijk zijn aan het origineel, terwijl er tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van graphics die iets beter bij de Nintendo Switch passen. Afgaande op de trailer wordt er wel wat meer gebruik gemaakt van een view van bovenaf en dus niet de stijl die we in Sword en Shield zijn tegengekomen.

Bekende locaties (Afbeelding: Nintendo)

Afreizen naar Sinnoh

In Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl speel je in de regio Sinnoh. Een gebied dat veel natuur heeft en in het midden een grote berg heeft in de vorm van Mount Coronet. Volgens de beschrijving is het een land met vele mythen, waar jij diverse locaties bezoekt op weg naar het kampioenschap van de Pokémon League.

Het kan er ook sneeuwen (Afbeelding: Nintendo)

Een traditioneel vechtsysteem

Hoewel dat nog niet op een harde manier wordt bevestigd, lijkt het er op dat Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl gebruik gaat maken van een traditioneel vechtsysteem. Dat betekent dus dat het geen Let’s Go-achtige game is waarbij je wilde Pokémon enkel ving door er een bal naar te gooien. Afgaande op de trailer vecht je gewoon met je Pokémon tegen wilde varianten. Wanneer deze dan genoeg verzwakt zijn, heb je de mogelijkheid om ze te vangen.

Loop tegen andere trainers op en knok er op los (Afbeelding: Nintendo)

Bekende starter-Pokémon in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

In Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl krijg je zoals altijd de keuze uit drie verschillende starters-Pokémon. Mocht je Pokémon Go spelen, dan zul je ze zeker herkennen. De gras-Pokémon in deze is Turtwig, de vuur-Pokémon is Chimchar en liefhebbers van de water-Pokémon gaan aan de slag met Piplup. Het zijn wat mij betreft één van de leukere trio’s aan starters. Zeker wanneer je ze door evolueert zien ze er tof uit.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl
Deze ken je nog wel (Afbeelding: Nintendo)

Legendarische Pokémon

Uiteraard krijg je in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl ook te maken meg legendarische Pokémon, die waarschijnlijk exclusief zijn voor de verschillende versies. In Diamond krijg je te maken met Dialga, een Steel/Dragon Pokémon. Voor Pearl is er Palkia, de Water/Dragon Pokémon. Beiden zijn op hun eigen manier ijzersterk en het vangen van deze Pokémon is dan ook een flinke uitdaging op zich.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl
En deze wil je graag vangen (Afbeelding: Nintendo)

Kortom, er valt straks genoeg te doen in de nieuwe games. Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De volgende Pokémon Go Community Day draait om Fletchling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen