Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hardeschijf uitbreiding PlayStation 5 komt deze zomer

We houden van de PlayStation 5. Elke keer dat we er mee aan de slag kunnen gaan, worden we er blij van. Toch zijn er nadelen. Naast het feit dat hij zo goed als onmogelijk is om aan te schaffen, heeft hij ook een beperkte hardeschijf.

Het gaat om een hardeschijf van 825 GB, waar je in de praktijk maar 667 GB kunt gebruiken om je PlayStation 5-games op te zetten. Maar er zou gewerkt worden aan een oplossing.

PlayStation 5 met grotere hardeschijf

Helaas gaat het niet mogelijk zijn om er een externe hardeschijf aan te hangen voor je PlayStation 5-games. Die optie bestaat alleen om PlayStation 4-games op te slaan. Maar in de toekomst zou het volgens Bloomberg mogelijk zijn om je interne hardeschijf om te wisselen met een grotere variant. Bloomberg beroept zich daarbij op anonieme bronnen die door Sony op de hoogte zouden zijn gebracht voor deze verandering.

PS4 hardeschijf
Het vervangen op de PS4 was wat lastiger (Afbeelding: Youtube)

Met een nieuwe firmware update zou het mogelijk zijn om je hardeschijf te vervangen voor een grotere versie. Het zou makkelijk zijn om gewoon de cover aan de zijkant weg te halen en daar de hardeschijf te vervangen. Dan moet het natuurlijk wel een variant zijn die net zo snel is als de standaard hardeschijf die in de PlayStation 5 zit. En dat is geen standaard variant die je makkelijk in de winkel koopt. De kans is dus groot dat je er een flinke duit voor betaald.

Xbox Series X is makkelijker

Waar de PlayStation 5 dus wat beperkingen heeft wanneer het aankomt op het uitbreiden van de opslag, daar heb je de Xbox Series X meer vrijheid. Daar kun je namelijk een SSD uitbreiding voor aanschaffen waar je je games gewoon kunt installeren. Deze kost echter wel meer dan 200 euro voor 1TB. Een PS5-uitbreiding gaat je dus waarschijnlijk veel kosten, wanneer het deze zomer uit zou komen.

PS5 hardeschijf snel vol? Met deze handige tip bespaar je ruimte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!