Pokémon Legends Arceus biedt veel vernieuwing op de Nintendo Switch

Games Jelle van Es 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Met de viering van het 25-jarige bestaan van de Pokémon-reeks is naast de remake van Diamond en Pearl ook een compleet nieuwe game onthuld: Pokémon Legends Arceus. En deze game lijkt heel wat vernieuwing te brengen in de reeks. Wij zetten alles dat we weten over deze nieuwe game.

Pokémon Legends Arceus is één game

Bij elk nieuw deel in de Pokémon-reeks heb je de keuze uit twee varianten. Met Pokémon Legends Arceus lijkt daar een einde aan te komen. Er is slechts één versie beschikbaar. Dat betekent dus dat je niet te maken gaat krijgen met bepaalde Pokémon die exclusief zijn voor een bepaalde versie en je moet ruilen om alles te kunnen vangen. En eerlijk gezegd is dat wel zo fijn.

Grote open wereld

In Pokémon Sword en Shield maakten we al kennis met de Wild Area. Een gebied dat een stuk groter is dan het gemiddelde gebied in de game. Nou, in Pokémon Legends Arceus gaat men verder en wordt de game al vergeleken met Zelda: Breath of the Wild qua grootheid. Geen vaste beperkte routes dus die je moet afgaan, maar een groot gebied waar jij kunt gaan en staan waar je wilt. En dat voelt echt als een flinke stap in de goede richting.

Open wereld (Afbeelding: Nintendo)

Speelt zich af in het verleden

Net als Diamond en Pearl speelt Pokémon Legends Arceus zich af in de Sinnoh-regio. Maar deze keer vele jaren in het verleden, waardoor het geheel een stijl heeft van het feodale Japan. Het is een tijd waarbij je geen computers of andere moderne apparaten lijkt te hebben. Een Pokédex zou dus heel goed via pen en en papier bijgehouden moeten worden. Ook de bekende Pokéballs zijn anders. Ze zijn gemaakt van hout en laten nu een stoomwolkje los wanneer het je gelukt is om een Pokémon te vangen.

Pokémon Legends Arceus
Andere tijden met veel natuur (Afbeelding: Nintendo)

Andere manier van Pokémon vangen

Uiteraard is het vangen van Pokémon in Pokémon Legends Arceus een belangrijke aangelegenheid. En daarbij is het nog altijd mogelijk om je trouwe Pokémon voor je te laten vechten. Maar het is tegelijkertijd ook mogelijk om op een andere Pokémon te vangen. Daarvoor sluip je richting een Pokémon toe en gooi je een Pokéball. Door het verrassingseffect is de kans groter dat je hem binnenhaalt en toevoegt aan je collectie.

Sneaky (Afbeelding: Nintendo)

Pokémon uit vorige games

Het ziet er naar uit dat je in Pokémon Legends Arceus geen echte nieuwe Pokémon tegen gaat komen. Die ontbreken namelijk volledig in de trailer. Ook de starters zijn oude bekenden. Een Pokémon professor heeft drie beestjes meegenomen uit verschillende andere regio’s. Het is aan de speler om te zien of hij of zij start met Rowlet uit Alola, Cyndaquil uit Johto of Oshawott uit Unova. En dat is toch wel even anders dat we gewend zijn.

Pokémon Legends Arceus
Starter-Pokémon uit andere regio’s (Afbeelding: Nintendo)

Arceus speelt een belangrijke rol in Pokémon Legends Arceus

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, speelt Arceus, de goddelijk Pokémon in Pokémon Legends Arceus een belangrijke rol. Hoe de vork precies in de steel zit, dat is op dit moment nog niet bekend, maar de terugkeer van deze sterke Pokémon is in elk geval interessant.

Nog even wachten

Pokémon Legends Arceus is dus aangekondigd ter ere van het 25-jarige bestaan van de reeks. Maar die aankondiging is wel in een vroeg stadium gedaan. De game komt namelijk in 2022 uit. En aangezien de Diamond en Pearl-remakes voor eind dit jaar staan, is de kans groot dat dit nieuwste deel pas eind 2022 het licht gaat zien.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl: Alles dat we weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen