Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste echte Star Original een feit: Disney+ introduceert Rebel

Star krijgt op Disney nu eindelijk haar eerste echte Original. Rebel komt eraan met een bijzondere actrice in de hoofdrol.

Sinds februari kunnen we eindelijk genieten van Star op Disney+. Met het nieuwe kanaal is is er ineens flink meer content beschikbaar gekomen voor abonnees. Je zult er vooral veel titels vinden die 16+ zijn en dus nog niet bij de beginfase van de streamingdienst zaten. In het kanaal vind je vooral content van de studio’s die door Disney zijn overgenomen zoals 20th Century Fox en FX.

Een echte original op Star

Nu vind je op Star wel Originals, maar dat zijn nog niet de echte. Dit gaat echter veelal om series die eerder te zien zijn geweest op Disney’s andere streamingdienst: Hula. Je ziet nu wel tegelijkertijd met Hulu de afleveringen, maar de serie is dus niet origineel voor Star gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn Solar Opposites en Big Sky. Met Rebel verandert dat.

Disney+ heeft nu de releasedatum van Rebel bekendgemaakt. De dramaserie is te zien van 28 mei op Star. De cast van de serie kent een opvallende naam. De hoofdrol is namelijk voor Katey Sagal die je uit veel verschillende series kent. De meest iconische zijn wel Sons of Anarchy en Married with Children. Ook had ze natuurlijk een belangrijke rol van 8 Simple Rules.

She-Hulk: Marvel haalt Hamilton-ster binnen voor Disney+-serie

Rebel komt eraan

Nu is ze terug op Star met Rebel en heeft ze weer een heel andere rol. Dot keer speelt ze Annie ‘Rebel’ Bello. Ze is een advocaat zonder diploma in de rechten. Ze is een grappige, chaotische, briljante en onverschrokken vrouw die tot het uiterste gaat voor haar doelen en de mensen van wie ze houdt. Als Rebel zich inzet voor iets waarin ze echt gelooft, zal ze in staat zijn bijna elke prijs te winnen.

De serie is bedacht door de uitvoerend producent van Grey’s Anatomy en geïnspireerd op het leven van Erin Brockovich. Een Amerikaanse advocaat die het opnam tegen Pacific Gas & Electric Company. Over die zaak is de film Erin Brockovich gemaakt. Daarna is ze een echte mediapersoonlijkheid geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!